Theresiabuurt

Sloop-nieuwbouw

Theresiabuurt 3
Theresiabuurt 2
Theresiabuurt 1
Theresiabuurt 4
Bezig met laden...

Op de plek van de woningen aan de Theresiastraat 2-11, J.C. van der Loosstraat en Jan Persijnstraat 1 komen nieuwe woningen.

In maart 2023 start Sloopaannemer Schijf Groep met de sloop van de 38 woningen en 8 garageboxen (Van der Loosstraat 24 A t/m H). De werkzaamheden duren tot de zomer 2023. Na de zomer legt de gemeente een nieuw riool aan en daarna start de bouw van 57 woningen.

Informatiebijeenkomst sloop en nieuwbouw

Tijdens een informatiebijeenkomst in februari 2023 zijn de sloopwerkzaamheden en BLVC-plan toegelicht. BLVC staat voor Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie.

Het ontwerp

De architect werkt momenteel aan het  de verdere uitwerking van het ontwerp van de woningen. Voor de zomer van 2023 willen wij je hier verder over informeren.

Bestemmingsplan

Tot 1 maart 2023 lag het definitieve bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente. Op basis van reacties van buurtbewoners op het concept bestemmingsplan hebben we een aantal wijzigingen gedaan:

  • Het woonprogramma is gewijzigd. We maken nu ook appartementen voor jongeren/starters waardoor we van 52 naar 57 woningen gaan: 28 eengezinswoningen en 29 appartementen (dat waren 24 appartementen).
  • Het aantal parkeerplaatsen neemt toe van 65 naar 82 plekken. Dat zijn 17 extra parkeerplekken.
  • Er zijn groenstroken en meer bomen opgenomen in de openbare ruimte. Bekijk hier het stedenbouwkundig plan voor de groenvoorziening

Voorlopige planning

  • Start sloop vanaf 6 maart tot de zomer 2023.
  • Aanleg riool door gemeente na de zomer 2023.
  • Start bouw eind 2023 / begin 2024.
  • Oplevering nieuwbouw medio 2025.

Nieuwsbrief

Contact

Heb je vragen? Neem contact op met Erik Havermans via het contactformulier. Voor vragen aan de gemeente kun je een e-mail sturen naar gemeente@ouderamstel.nl.

Contact