Inschrijven woningzoekende

Ben je op zoek naar een huurwoning in de stadsregio Amsterdam? Afhankelijk van jouw inkomen kun je een sociale huurwoning, vrije sector huurwoning of een tijdelijke woning huren.

Sociale huurwoning

Woningen met een huur lager dan € 879,67 zijn bedoeld voor mensen met een gezamenlijk inkomen tot € 52.671,- (€ 47.699,01 voor alleenstaanden). Wij verhuren deze woningen via WoningNet. Op WoningNet kun je je inschrijven als woningzoekende en kun je reageren op het aanbod van alle corporaties. Ook vind je er alle voorwaarden, uitzonderingen en procedures.

Voorrang sociale huurwoning

De gemeente bepaalt of je voorrang krijgt op een sociale huurwoning. Meer informatie over voorrang vind je op WoningNet.

Voorrang mantelzorg

Ben je mantelzorger of heb je mantelzorg nodig en ben je op zoek naar een sociale huurwoning? In urgente gevallen kun je voorrang krijgen. Je kunt voor een urgentieverklaring contact opnemen met de gemeente. Lees hier meer informatie over voorrang bij mantelzorg in Amsterdam of Amstelveen.

Welke woning past bij mij?

Welke woning past bij mijn inkomen 2024

Wij wijzen onze middensegment huurwoningen passend toe. Bekijk hier op welke woningen je kunt reageren.

Aangepaste woning

Zoek je een aangepaste woning omdat je minder valide bent? Lees hier welke aangepaste woningen er zijn en waar je kunt reageren.

Vrije sector huurwoning

Wij wijzen onze vrije sector huurwoningen nóg meer passend toe aan woningzoekenden. Deze woningen hebben een netto huur boven de € 879,66. Bij elke woning staat het minimaal inkomen. Voldoet jouw inkomen aan de inkomenseis en huishoudsamenstelling? Dan kun je meteen op de woning reageren.

Om te reageren moet je je eerst inschrijven bij WoningNet. Voor vrije sector huurwoningen is dat gratis! Je kunt nog steeds het middensegment huuraanbod zien op onze website.

Meer informatie over een woning huren in de vrije sector

Tijdelijke verhuur

Bij sloop- en renovatieprojecten staan woningen soms een tijdje leeg. Om de buurt leefbaar te houden en om te voorkomen dat woningen worden gekraakt, verhuren we zulke woningen soms tijdelijk. Hiervoor gelden andere toewijzings- en huurbeschermingsregels. Je gezamenlijk inkomen mag niet hoger zijn dan € 48.625,-. (€ 44.035 voor alleenstaanden).