Inschrijven woningzoekende

Ben je op zoek naar een huurwoning in de stadsregio Amsterdam? Afhankelijk van jouw inkomen kun je een sociale huurwoning, vrije sector huurwoning of een tijdelijke woning huren.

Sociale huurwoning

Woningen met een huur lager dan € 752,33 zijn bedoeld voor mensen met een inkomen tot € 40.024,-. Wij verhuren deze woningen via WoningNet. Op WoningNet kun je je inschrijven als woningzoekende en kun je reageren op het aanbod van alle corporaties. Ook vind je er alle voorwaarden, uitzonderingen en procedures.

Voorrang sociale huurwoning

De gemeente bepaalt of je voorrang krijgt op een sociale huurwoning. Meer informatie over voorrang vind je op WoningNet.

Voorrang mantelzorg

Ben je mantelzorger of heb je mantelzorg nodig en ben je op zoek naar een sociale huurwoning? In urgente gevallen kun je voorrang krijgen. Je kunt voor een urgentieverklaring contact opnemen met de gemeente. Lees hier meer informatie over voorrang bij mantelzorg in Amsterdam of Amstelveen.

Welke woning past bij mij?

Dit najaar gaan we ook onze middensegment huurwoningen passend toewijzen. Klik hier voor het schema om te zien op welke woningen je straks kunt reageren.

Aangepaste woning

Zoek je een aangepaste woning omdat je minder valide bent? Lees hier welke aangepaste woningen er zijn en waar je kunt reageren.

Vrije sector huurwoning

Is jouw inkomen hoger dan € 40.024,-? Dan kun je een woning huren in de vrije sector. Deze woningen hebben een huur boven de € 752,33. Hier vind je ons aanbod vrije sector huurwoningen. Bij elke woning staat het vereiste minimum bruto jaarinkomen. Voldoet jouw inkomen aan de inkomenseis? Dan kun je meteen reageren. Je hoeft je niet van te voren in te schrijven als woningzoekende.

Tijdelijke verhuur

Bij sloop- en renovatieprojecten staan woningen soms een tijdje leeg. Om de buurt leefbaar te houden en om te voorkomen dat woningen worden gekraakt, verhuren we zulke woningen soms tijdelijk. Hiervoor gelden andere toewijzings- en huurbeschermingsregels. Je inkomen mag niet hoger zijn dan € 40.024,-.