Smeenklaan

Groot onderhoud

Smeenklaan
Bezig met laden...

We willen het gebouw en de woningen aan de Smeenklaan 2-80 verbeteren. Daarover voeren we gesprekken met de bewonerscommissie en bewoners.

 Uit onderzoeken blijkt dat we de werkzaamheden kunnen uitvoeren terwijl je in de woning blijft wonen.  We richten een rustwoning in die je kunt gebruiken tijdens de werkzaamheden.

Isoleren van jouw woning

We willen de kou- en tochtklachten oplossen. En zorgen dat jouw energierekening betaalbaar blijft. Daarom willen we jouw woning isoleren. Denk daarbij aan het isoleren van de buitengevels en begane grond vloeren of isolatieglas aanbrengen waar nog enkel glas zit. Bij goede isolatie hoort ook goede ventilatie. Daarom willen we ook de mechanische ventilatie verbeteren.

In gesprek met de bewonerscommissie

De komende tijd werken we met de bewonerscommissie en een aannemer de werkzaamheden uit tot een concreet plan. We moeten daarvoor ook de woning van binnen onderzoeken. Voor het uiteindelijke verbeterplan vragen wij je - op een later moment - om akkoord. We informeren je tussentijds over de voortgang.

Groot onderhoud en verduurzamen

De belangrijkste werkzaamheden die we willen uitvoeren zijn:

  • Repareren wat stuk is;
  • Schilderen;
  • Isoleren voor een lager energieverbruik;
  • Aanpassen ventilatie.

Voorlopige planning

Na de zomer is de modelwoning klaar om te bezoeken. We laten je  zien wat het verbeterplan inhoudt. Je ontvangt hiervoor nog een uitnodiging. Daarna vragen we of je instemt met het verbeterplan. Als 70 procent van de bewoners instemt starten we in het tweede kwartaal van 2024 met de werkzaamheden. Voordat het zover is, ontvang je uitgebreide informatie over het verbeterplan en wat het voor je betekent. Je krijgt ook nog voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Glaslamellen op de galerij 

De glaslamellen in blok A (nummers 72 t/m 80) en in blok B (nummers 66 t/m 71) zijn klaar. Het enige wat we nog moeten uitvoeren is de bekabeling en het schilderwerk. De glaslamellen in blok C (huisnummers 2 t/m 65) plaatsen we in januari 2023.  Daarna sluiten we de glaslamellen van alle drie blokken tegelijk aan op de brandmeldinstallatie. Tot die tijd werken de glaslamellen nog niet en moeten de glaslamellen enigszins open blijven staan in verband met de brandveiligheid. 

Nieuwsbrieven

Met nieuwsbrieven houden we je op de hoogte

Contact en vragen

Bewonerscommissie Smeenklaan
Vragen aan de bewonerscommissie? Stuur een mail naar bcsmeenklaan@gmail.com

Projectbegeleider Eigen Haard
Vragen over het renovatieproject of aanpak van de galerijen?
Agnes van Mourik
Tel: 0611749212
E-mail: a.vanmourik@eigenhaard.nl