Smeenklaan

Groot onderhoud

Smeenklaan
Bezig met laden...

We willen het gebouw en de woningen aan de Smeenklaan 2-80 verbeteren. Daarover voeren we gesprekken met de bewonerscommissie en bewoners.

 Uit onderzoeken blijkt dat we de werkzaamheden kunnen uitvoeren terwijl je in de woning blijft wonen.  We richten een rustwoning in die je kunt gebruiken tijdens de werkzaamheden

Isoleren van jouw woning

We willen de kou- en tochtklachten oplossen. En zorgen dat jouw energierekening betaalbaar blijft. Daarom willen we jouw woning isoleren. Denk daarbij aan het isoleren van de buitengevels en begane grond vloeren of isolatieglas aanbrengen waar nog enkel glas zit. Bij goede isolatie hoort ook goede ventilatie. Daarom willen we ook de mechanische ventilatie verbeteren.

In gesprek met de bewonerscommissie

De komende tijd werken we met de bewonerscommissie en een aannemer de werkzaamheden uit tot een concreet plan. Voor dit plan vragen wij je - op een later moment - om akkoord. We informeren je tussentijds over de voortgang.

Glaslamellen op de galerij 

De glaslamellen in blok A (nummers 72 t/m 80) en in blok B (nummers 66 t/m 71) zijn klaar. Het enige wat we nog moeten uitvoeren is de bekabeling en het schilderwerk. De glaslamellen in blok C (huisnummers 2 t/m 65) plaatsen we in januari 2023.  Daarna sluiten we de glaslamellen van alle drie blokken tegelijk aan op de brandmeldinstallatie. Tot die tijd werken de glaslamellen nog niet en moeten de glaslamellen enigszins open blijven staan in verband met de brandveiligheid. 

Groot onderhoud en verduurzamen

Na  het plaatsen van de lamellen willen we doorgaan met het groot onderhoud en het verduurzamen. De belangrijkste werkzaamheden:

  • Repareren wat stuk is;
  • Schilderen;
  • Isoleren voor een lager energieverbruik;
  • Aanpassen ventilatie.

In het voorjaar van 2023 maken we een modelwoning. Daar kan je zien wat we willen aanpakken en hoe dat eruit ziet. De voorlopige planning van de werkzaamheden is om de werkzaamheden in vierde kwartaal 2023 en het eerste kwartaal 2024 uit te voeren.

Nieuwsbrieven

Met nieuwsbrieven houden we je op de hoogte

Contact en vragen

Bewonerscommissie Smeenklaan
Vragen aan de bewonerscommissie? Stuur een mail naar bcsmeenklaan@gmail.com

Projectbegeleider Eigen Haard
Vragen over het renovatieproject of aanpak van de galerijen?
Agnes van Mourik
Tel: 0611749212
E-mail: a.vanmourik@eigenhaard.nl