Hamerkwartier

Sloop-nieuwbouw

Ingang Kromhouthal En Parkeerterrein
Twee Kleine Bruine Huisjes Waterzijde
Hamerkwartier
Slotermeer
Kromhouthal
Achterzijde Terrein
Luchtbrug Fabriekstraat
Zijde Kromhouthal Uitgang En Terras Stork
QR Video Web Versie
Bezig met laden...

Het Hamerkwartier verandert van bedrijventerrein naar woon, - werk en leefgebied. Dit gebied in Amsterdam Noord is nu vooral een plek voor bedrijven. Daar komt verandering in. In dit spannende deel van de stad wordt straks flink gebouwd: 6700 woningen en er komt ruimte voor werken, voorzieningen en ontspanning.

Een aantal jaren gelden hebben we  het voormalig Storkterrein gekocht. Daar willen we graag bouwen. Maar dan wel op een manier dat de Vogelbuurt en de IJpleinbuurt ervan profiteren. Daar wonen namelijk veel van onze bewoners. We zien kansen om de deze buurten aan elkaar te verbinden. Zo geven we handen en voeten aan de Ongedeelde Wijk.

Bekijk de video

Onze bijdrage

Op deze plek komen straks ongeveer 600 huurwoningen:

  • Ongeveer 180 sociale huurwoningen
  • Ongeveer 230 middensegment huurwoningen
  • Ongeveer 180 vrije sector huurwoningen

Kansen creëren

We bouwen voor een grote doelgroep en proberen kansen te creëren voor mensen om passend te wonen. Denk aan doorstromers:

  • Ouderen die willen verhuizen naar een toegankelijke woning
  • Mensen die een stap op de woonladder willen maken en van een sociale huurwoning doorstromen naar een middensegment huurwoning
  • Huurders die een sociale huurwoning leeg achterlaten krijgen voorrang op onze middensegment huurwoningen.

We willen ook ruimte bieden aan bewoners met een bijzondere woonbehoefte. Zoals mensen die iets meer begeleiding nodig hebben in fysieke of mentale zin.

Aantrekkelijk wonen, werken en leven

We willen bereikbare voorzieningen. Ook voor mensen uit de omliggende buurten. Hier willen we voor zorgen. We onderzoeken hoe wij bijvoorbeeld de Kromhouthal een functie kunnen geven waar iedereen naar binnen kan lopen en kan genieten van dit stukje geschiedenis van Amsterdam Noord.

Ook kijken we naar kansen voor opleiding en werkgelegenheid. Daarom onderzoeken we of we daar met toekomstige huurders/eigenaren (van bedrijven) afspraken over kunnen maken.

Woonwensen 55+ en starters uit de omgeving

Welke woonwensen hebben 55+ers en starters uit de IJplein/Vogelbuurt met een verhuiswens? Met die vraag voerde Eigen Haard samen met de gemeente en woningcorporaties De Key, Ymere, Rochdale en Stadgenoot gesprekken met bewoners. De wensen zijn samengevat in twee tekeningen. Bekijk ook hier de nieuwsbrief over de panelgesprekken.

Samenwerking

In dit gebied werken we nauw samen met de gemeente, andere ontwikkelaars en de (maatschappelijk) ondernemers uit de omliggende buurten. Daarnaast nemen we de wensen en behoeften van onze bewoners zoveel mogelijk mee in onze plannen. Samen zorgen we straks dat dit een buurt wordt waar iedereen zich prettig en welkom voelt. Woongeluk voor iedereen!

Planning

  • Start voorbereidingen bouw: 2026
  • Prognose oplevering: We leveren in verschillende fasen de woningen op. Vanaf 2028 verwachten we de eerste woningen op te leveren.

Contact

Vragen? Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Contactformulier