De Savornin Lohmanstraat en Adriaan van Swietenhof

Sloop-nieuwbouw

Huidig 1
Huidig 2
4B
1B
2B
Bezig met laden...

De woningen aan De Savornin Lohmanstraat 81-103 en de Adriaan van Swietenhof 1, 2A, 7 en 13 zijn verouderd. Daarom gaan we de woningen slopen en vervangen door nieuwbouw.

Woningen

Op de plek waar we gaan bouwen, zijn nu 16 woningen en 9 bedrijfsruimtes. Daar komen 44 appartementen en 9 eengezinswoningen voor terug. De eengezinswoningen zijn 5-kamer-woningen voor grote gezinnen. De appartementen bestaan voornamelijk uit 4 kamers. Daarnaast komen er een paar 3-kamer-appartementen voor ouderen en 1 rolstoelwoning. Ook komt er een gemeenschappelijke binnentuin en een buurtkamer waar bewoners en ondernemers uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten.

In de nieuwe woningen zijn straks geen gasaansluitingen en cv-ketels meer. Ze worden aangesloten op het warmtenet van Vattenfall. Dat is een ondergronds netwerk van leidingen met warm water. Daarnaast gaan bewoners straks elektrisch koken.

Planning

Start sloop: januari 2023
Start bouw±±±±: mei 2023
Eerste oplevering: herfst 2024

Volg dit project via de Bouwapp

 Meer weten over de werkzaamheden en op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Kijk dan op De Bouwapp.

Buurtbewoners krijgen voorrang

Vlakbij De Savornin Lohmanstraat staan huizen van Eigen Haard die binnenkort worden gesloopt. Huurders van die woningen krijgen voorrang op de nieuwbouw. Dat geldt ook voor 'terugkeerders': bewoners die in het vorige gebouw aan De Savornin Lohman woonden. Als er daarna woningen over blijven, verhuren we die via WoningNet.

Bewonerscommissie en sociaal plan

De bewonerscommissie denkt namens alle bewoners mee over de plannen. Samen hebben we een sociaal plan gemaakt. Daarin staat belangrijke informatie over afspraken, regelingen en mogelijkheden die van toepassing zijn voor jou als bewoner. In de korte versie van het sociaal plan lees je de belangrijkste punten. Wil je de volledige versie lezen? Die kun je opvragen bij je bewonersbegeleider via het contactformulier.

Contact

Documenten

Nieuwsbrief september 2022