Wonen met zorg en diensten

Zoekt je een aangepaste woning, bijvoorbeeld omdat je minder valide bent? We bieden deze woningen via WoningNet aan, of de gemeente wijst ze toe. Om voor deze woningen in aanmerking te komen heb je een zorgindicatie nodig. Dit vraag je aan bij het stadsdeel of gemeente. 

Wibo-woningen

Wibo-woningen zijn bij elkaar gelegen zelfstandige woningen met een dienstencentrum met allerlei voorzieningen dichtbij. Deze woningen worden verhuurd via WoningNet.

Rolstoelgeschikte woningen

Rolstoelgeschikte woningen zijn voor mensen die altijd een rolstoel moeten gebruiken. Deze woningen worden verhuurd via WoningNet.

GEB-woning

GEB-woningen zijn aanleunwoningen en woningen voor mensen met een geringe ergonomische beperking. Deze woningen worden verhuurd via WoningNet.

Fokuswoning

Een Fokuswoning is een volledig aangepaste, gelijkvloerse huurwoning voor mensen met een zware fysieke beperking. De woning is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij de Algemene Dagelijkse Levensbehoefte (ADL). Bij een groep Fokuswoningen is een gezamenlijke hulppost die 24 uur per dag bereikbaar is. Wilt je een Fokuswoning huren? Meld u aan bij stichting Fokus.