Inschrijven als woningzoekende

Bent u op zoek naar een huurwoning in de stadsregio Amsterdam? Afhankelijk van uw inkomen heeft u twee mogelijkheden: een sociale huurwoning of een vrije sector huurwoning. We bieden soms ook woningen aan in de tijdelijke verhuur.

Sociale huurwoning

Woningen met een huur lager dan € 752,33 zijn bedoeld voor mensen met een inkomen tot € 40.024,-. Wij verhuren deze woningen via WoningNet. Op WoningNet kunt u zich inschrijven als woningzoekende en kunt u reageren op het aanbod van alle corporaties. Ook vindt u er alle voorwaarden, uitzonderingen en procedures.

Ga naar WoningNet 

Voorrang op een sociale huurwoning

De gemeente bepaalt of u voorrang krijgt op een sociale huurwoning. Meer informatie over voorrang vindt u op WoningNet.

Voorrang bij mantelzorg

Bent u mantelzorger of heeft u mantelzorg nodig en bent u op zoek naar een sociale huurwoning? In urgente gevallen kunt u voorrang krijgen. U kunt voor een urgentieverklaring contact opnemen met uw gemeente. Meer informatie over voorrang bij mantelzorg in Amsterdam of Amstelveen vindt u onderaan deze pagina.

Vrije sectorhuurwoning

Is uw inkomen hoger dan € 40.024,-? Dan kunt u een woning huren in de vrije sector. Deze woningen hebben een huur boven de € 752,33. Onder Te huur en te koop vindt u ons aanbod vrije sector huurwoningen. Bij elke woning staat het vereiste minimum bruto jaarinkomen. Voldoet uw inkomen aan de inkomenseis? Dan kunt u meteen reageren. U hoeft zich niet van te voren in te schrijven als woningzoekende.

Lees meer over de procedure Vrije sector huurwoning

Tijdelijke verhuur

Bij sloop- en renovatieprojecten staan woningen soms een tijdje leeg. Om de buurt leefbaar te houden en om te voorkomen dat woningen worden gekraakt, verhuren we zulke woningen soms tijdelijk. Hiervoor gelden andere toewijzings- en huurbeschermingsregels. Uw inkomen mag niet hoger zijn dan € 40.024,-.

Lees meer over Tijdelijke verhuur