Bewonersonderzoek 2022

08 maart 2023

In oktober en november 2022 hielden wij ons tweejaarlijks bewonersonderzoek. Ongeveer 13.300 bewoners deden mee. Wij vroegen onze bewoners online wat zij vinden van hun buurt en van energiezuinige maatregelen voor hun woning. Er werd telefonisch nagebeld in wijken waar nog niet voldoende respons was. De resultaten gebruiken we om per buurt na te gaan wat er speelt en waar we mee aan de slag moeten.

Energiezuinige maatregelen in de woning vinden onze bewoners belangrijk. Interesse voor het project Samen verduurzamen is groter dan ooit. Benieuwd naar de uitkomsten? Bekijk dan hier het bewonersonderzoek.

Het thuisgevoel

Bewoners voelen zich over het algemeen thuis in hun buurt. Het thuisgevoel is in 2022 wel iets gedaald naar een 7.5 (ten opzichte van een 7.6 in 2020).

Bewoners in het Oostelijk Havengebied (8.5) en Watergraafsmeer (8.5) voelen zich het meest thuis. We bekijken op korte termijn wat we kunnen verbeteren in de wijken die minder goed scoren. Benieuwd naar het thuisgevoel in jouw wijk en meer? Bekijk dan alle uitkomsten hier.