Onderhoudsabonnement

sociale huur

Als je een onderhoudsabonnement afsluit, voeren wij een aantal reparaties uit die je anders zelf moet (laten) doen. Een onderhoudsabonnement kost €6,68 per maand. Je kunt dit aanvragen via de button.

Nulmeting

Als je een onderhoudsabonnement afsluit, maakt een vakman eerst een afspraak met je voor een nulmeting. Hij kijkt dan of jouw huis geschikt is voor een abonnement. Dit bezoek kost €40,08. Is er bij de nulmeting iets stuk in huis? Dan kun je pas lid worden als je die reparatie zelf betaalt. Is er niks stuk in huis? Dan kun je direct na de nulmeting een onderhoudsabonnement afsluiten. 

Vraag en antwoord

 • Als je een onderhoudsabonnement afsluit, zorgen wij voor een deel van het onderhoud dat huurders normaal gesproken zelf moeten doen.

 • Je kunt je hier aanmelden voor een onderhoudsabonnement.
  Lukt dit niet? Dan kun je ons bellen op 020 6 801 801.

  Nulmeting

  Voor het afsluiten van een onderhoudsabonnement (OA) voert een vakman een nulmeting uit. Wij nemen contact met je op voor een afspraak.

  De vakman beoordeelt of de woning goed genoeg is om een onderhoudsabonnement af te sluiten (instapmogelijkheid). Na de nulmeting onderteken je direct het aanvraagformulier voor het OA. Dit doet de huurder of iemand die minimaal 18 jaar is en mag ondertekenen namens de huurder.  

  Als er dingen stuk zijn zijn in de woning, dan kun je pas lid worden als die zijn gerepareerd. De reparatiekosten daarvoor betaal je zelf.

  Let op: dit geldt niet voor nieuwe huurders die binnen 3 maanden na ingang van het huurcontract een OA willen afsluiten.

 • Je betaalt 1 keer € 40,08 voor de nulmeting. Daarna € 6,68 per maand.

 • Op onze pagina 'wie doet wat?' kun je zien welke reparaties onder het onderhoudsabonnement vallen.

  Onderhoudsbeurt

  Met dit abonnement kun je ook iedere 18 maanden een onderhoudsbeurt aanvragen. Een onderhoudsmedewerkers komt dan bij je langs en bekijkt de woning. Beginnende gebreken lossen wij meteen op.

 • Met een onderhoudsabonnement heb je iedere 18 maanden recht op een onderhoudsbeurt. Eén van onze onderhoudsmedewerkers komt op aanvraag bij je langs en bekijkt de woning. Beginnende gebreken lossen we meteen op.

 • Als je binnen 3 maanden na het tekenen van je huurcontract een onderhoudsabonnement afsluit, betaal je geen aansluitkosten van € 40,08. Een nulbeurt is dan niet nodig. U betaalt alleen € 6,68 per maand.
   
  Als je later een onderhoudsabonnement afsluit, betaal je wel de eenmalige kosten en komt een vakman langs voor een nulbeurt.

 • Je kunt het onderhoudsabonnement per post of per e-mail opzeggen.

  Opzegtermijn:

  Je gaat het onderhoudsabonnement aan voor minimaal één jaar. Na het eerste jaar kun je het abonnement per maand opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand.

Hulp nodig?

Geen probleem, we helpen je graag op weg.

Bellen

Op werkdagen van 09.00 tot 16.00

  Het is druk