Vraag en antwoord

 • 1. Van een sociale huurwoning naar een sociale huurwoning
  Huurt u nu een sociale huurwoning en wilt u naar een andere sociale huurwoning? Zoek dan via WoningNet. Inschrijfduur bepaalt wie de woning toegewezen krijgt. Wij hebben daar geen invloed op.
  Er zijn wel regelingen die misschien interessant voor u zijn.

  2. Van een sociale huurwoning naar een koopwoning
  U huurt nu een sociale huurwoning van ons en wilt misschien kopen? Wij geven in de meeste gevallen onze sociale huurders voorrang op onze koopwoningen.  Dit is wel onder de voorwaarde dat u de huurwoning leeg achterlaat. Deze woningen staan enkele weken gereserveerd voor u tegen een vaste prijs. U hoeft dus niet te bieden op de woning. Zijn er na de reserveringsperiode meerdere geïnteresseerde huurders dan vindt toewijzing door middel van een prioritering of loting plaats. Na deze periode komen deze woningen ook beschikbaar voor andere belangstellenden. Er zijn uitzonderingen, zie *)

  3. Van een sociale huurwoning naar een vrije sector huurwoning
  Huurt u nu een sociale huurwoning en wilt u naar een vrije sector woning, dan krijgt u voorrang op overige belangstellenden. Wij geven in de meeste gevallen voorrang aan ‘doorstromers’ die een sociale huurwoning* van een corporatie leeg achterlaten. Het maakt niet uit of u een sociale huurwoning van Eigen Haard huurt of van een andere corporatie binnen de stadsregio Amsterdam. Laat u een sociale huurwoning van Eigen Haard leeg achter? Dan stellen wij geen grenzen aan het maximale inkomen. Er zijn uitzonderingen, zie*)

  4. Van een vrije sector huurwoning naar een andere vrije sector huurwoning
  U huurt nu een vrije sector huurwoning en wilt naar een andere vrije sector huurwoning. Dat kan. Helaas bieden wij hiervoor geen regelingen aan. Wij hebben regelmatig woningen in de vrije sector beschikbaar. Kijk hier voor het aanbod of maak een woonprofiel aan. Zo houden we u periodiek op de hoogte van ons aanbod.

  5. Van een vrije sector huurwoning naar een koopwoning
  U huurt nu een vrije sector huurwoning van ons en wilt misschien kopen? Wij geven onze vrije sector huurders voorrang op onze koopwoningen. Deze woningen staan enkele weken gereserveerd voor onze huurders. Zijn er na de reserveringsperiode meerdere geïnteresseerde huurders dan vindt toewijzing door middel van een prioritering of loting plaats. Mocht er tussen onze huurders geen geschikte match zijn, dan komen deze woningen ook beschikbaar voor andere belangstellenden.

  6. Van een vrije sector huurwoning naar een sociale huurwoning
  U huurt nu een vrije sector huurwoning en wilt naar een sociale huurwoning. Misschien is uw inkomen gedaald of is het aantal personen waarmee u samenwoont veranderd. Dan is het misschien mogelijk om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Zoek dan via WoningNet. Inschrijfduur bepaalt wie de woning toegewezen krijgt. Wij hebben daar geen invloed op. Er zijn misschien regelingen die interessant voor u kunnen zijn. Kijk op WoningNet.

 • Als u nu een sociale huurwoning van een andere corporatie in de stadsregio Amsterdam huurt en deze woning leeg achter laat krijgt u voorrang op onze:

 • Jazeker! Maar sociale huurders die een woning leeg achterlaten krijgen voorrang. Bij meerdere geïnteresseerde huurders, vindt toewijzing plaats door middel van prioritering of loting. Zit er tussen de geïnteresseerde geen sociale huurder bij? Dan kan iedereen weer reageren!