Wickevoort

  • Soort project: Nieuwbouw
  • Plaats/Stadsdeel: Haarlemmermeer
  • Start bouw / oplevering: 2020 / 2022

Samen met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM bouwen we de nieuwe milieuvriendelijke woonwijk Landgoed Wickevoort op het terrein van de Cruquishoeve in de gemeente Haarlemmermeer. Landgoed Wickevoort wordt een groene woonwijk met maximaal 1.000 woningen, zowel koop- als huurwoningen. Toekomstige bewoners kunnen gebruik maken van de manege, de kinderboerderij en het zwembad die al aanwezig zijn op het terrein. Wij realiseren minimaal 226 sociale huurwoningen en AM bouwt de koopwoningen en vrije sector huurwoningen.

Landgoed

Het terrein dankt zijn naam aan de Heemsteedse familie Van Wickevoort Crommelin. De familie exploiteerde in de negentiende eeuw de Cruquiusboerderij in de toen nog jonge Haarlemmermeerpolder. Het landgoed beslaat ca. 45 hectare, waarvan een deel eigendom blijft van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland).

Planning

Ons streven is om in 2020 de eerste paal te slaan voor de sociale huurwoningen.  Deze worden in vier fases gebouwd. De eerste twee fases bestaan uit eengezinswoningen. In fase 3 en 4 worden ook appartementen gebouwd.

Interesse?

Wij leveren de woningen op in 2022. De sociale huurwoningen worden verhuurd via woningnet regio Amsterdam. Interesse in een koopwoning? Via www.wickevoort.nl kunt u uw belangstelling kenbaar maken.