Jordaan

Renovatie

Jordaan 1
Jordaan 3
Bezig met laden...

Op verschillende plekken in de Jordaan gaan we woningen verbeteren en verduurzamen. Dat doen we in overleg met de bewoners. Er zijn al blokken klaar. Anderen pakken we nu aan of we bereiden de werkzaamheden voor. In onderstaand filmpje zie je waar de werkzaamheden uit bestaan. 

 

Gerenoveerd en opgeleverd:

Blok 7: Derde Looiersdwarsstraat 5, 7, 9
Blok 3: Oude Looiersstraat 50 - Eerste Looiersdwarsstraat 8a, 8b

De woningen zijn flink aangepakt en de fundering is hersteld. De monumentale uitstraling van de voorgevels is behouden. Enkele oude bewoners keerden terug, anderen zijn definitief verhuisd. Sommige woningen gebruiken we als wisselwoning voor de bewoners van de andere renovatieprojecten in de Jordaan. De andere woningen zijn verhuurd via WoningNet.

In uitvoering

Blok 10: Rozenstraat 189, verwachte oplevering maart/april 2024
We zijn in juni gestart. Een bewoner komt terug. De bewoners va de andere twee woningen zijn definitief verhuisd.  

 Blok 9: Rozenstraat 121-123, verwachte oplevering juni/juli 2024
In november zijn we gestart met de renovatie. Ook in dit blok komt een huurder terug. De bewoners van de andere drie woningen zijn definitief verhuisd.  

De bedrijfsruimte in beide blokken verhuren we straks als kantoorruimte.

In voorbereiding

Blok 4: Oude Looiersstraat 78-82, verwachte oplevering november 2024
Een deel van de bewoners is verhuisd naar een wisselwoning en keren na renovatie terug. Enkele andere bewoners zijn definitief verhuisd. De aannemer is gestart met de voorbereiding, waaronder asbestinventarisatie. Als de omgevingsvergunning is afgegeven, start de renovatie. De twee bedrijfsruimtes bouwen we om tot twee woningen.

Blok 5: Oude Looiersstraat 63-69, verwachte oplevering in 2025
Een deel van de bewoners wil terug en gaat eerst naar een wisselwoning. Andere bewoners verhuizen definitief naar een andere woning. We verwachten dat het blok eind januari 2024 leeg is. Dan beginnen we met de voorbereiding. Als de omgevingsvergunning is afgegeven, start de renovatie. Van de bedrijfsruimtes op de begane grond blijft één bedrijfsruimte bestaan. Daarnaast bouwen we drie woningen met 3 kamers en een ruime tuin.

 Blok 1: Eerste Laurierdwarsstraat 25-27, verwachte oplevering in 2025
We hebben met bewoners en de architect overlegd. Samen hebben we plattegronden gemaakt. Twee bewoners willen terugkeren. Andere bewoners verhuizen definitief. Binnenkort ontvangen de twee terugkerende bewoners het renovatievoorstel. Blok 1 moet op 1 maart 2024 leeg zijn. De bedrijfsruimte bouwen we om naar twee woningen.

Blok 8: Rozengracht 59, verwachte oplevering onbekend
De bewoners van de drie woningen zijn akkoord met het renovatievoorstel. De huurder van de bedrijfsruimte nog niet. Voor twee bewoners zoeken we een wisselwoning. Na renovatie keren ze terug naar hun gerenoveerde woning. Eén bewoner verhuist definitief. Zodra we het weten, informeren we bewoners over de start bouw. Bewoners hoeven niet te verhuizen als het moment van de start bouw niet bekend is.