Burgemeester Röellstraat 207-277

Sloop-nieuwbouw

Ruychaver 5
IMG 1142
Ruychaver 7
Bezig met laden...

We gaan de appartementen aan de Burgemeester Röellstraat 207-277 slopen en nieuwe woningen terugbouwen. Dit doen we omdat de woningen verouderd zijn. Bewoners hebben last van kou, tocht, schimmel en gehorigheid.

Slopen en opnieuw bouwen

We hebben bewoners gevraagd wat zij willen dat er met de woningen gebeurt. Grondig renoveren (opknappen) of de huizen slopen en opnieuw terugbouwen. De meeste bewoners kozen voor slopen. Dit plan werken we daarom verder uit. Tegelijkertijd werken we, samen met de gemeente, aan een vernieuwingsplan voor de buurt.

Planning

  • 2023: Eigen Haard en de gemeente werken het plan voor de buurt verder uit. Tegelijkertijd werkt Eigen Haard samen met de bewonerscommissie aan het sociaal plan. Hierin staan afspraken tussen bewoners en Eigen Haard over de sloop- en nieuwbouwplannen.
  • Begin 2024: We vragen aan bewoners wat ze vinden van het plan voor de buurt. Je kunt ook naar een inloopbijeenkomst komen.
  • Eerste helft 2024: We bekijken en verwerken de meningen van bewoners in het plan. Daarna legt de gemeente het plan voor aan de gemeenteraad.  Tegelijkertijd maken we de 2 sociale plannen af: ook die van de straten tegenover de Ruychaverflat.
  • Herfst 2024: We hopen dat bewoners van de Burgemeester Röellstraat vanaf de herfst van 2024 kunnen verhuizen met voorrang. Dat weten we alleen nog niet zeker. We houden je op de hoogte. 
  • Herfst 2027: Als alles volgens planning verloopt, starten we in de herfst van 2027 met het bouwen van de nieuwe huizen.

Wat betekent dit voor jou als bewoner?

We begrijpen dat de sloop van je woning een heftige gebeurtenis is. We willen je daarom zo goed mogelijk begeleiden. Je kunt in ieder geval het volgende van ons verwachten:

  • We gaan de woningen slopen, en nieuwe woningen terugbouwen. Je kunt dus tijdens de werkzaamheden niet in je huis blijven wonen.
  • Je kunt na de werkzaamheden terugkeren in de buurt. Daarmee bedoelen we de straten: Hans Onversaagdstraat, Gerrit Stuyverstraat, Lieven Keersemakerstraat, De-Grote-Geusplein, Pieter Buyskenstraat en de Nicolaas Ruychaverstraat. Omdat we de woningen slopen en de gebouwen en straten anders gaan indelen, kun je niet terug verhuizen naar dezelfde woning als waar je nu woont.
  • Je krijgt voorrang om te verhuizen naar een andere woning (dit heet stadsvernieuwingsurgentie).
  • Je krijgt één keer een verhuisvergoeding van €7.156,- (dit is het bedrag in 2023).

Verhuizen met voorrang

We weten nog niet zeker wanneer je kunt verhuizen met voorrang. Dat zijn we op dit moment aan het uitzoeken. We proberen ervoor te zorgen dat dit vanaf de herfst van 2024 is. Als we meer weten, hoor je van ons.

Bewonerscommissie en sociaal plan

De bewonerscommissie denkt namens alle bewoners mee over de plannen. Samen maken we een sociaal plan over de sloop-nieuwbouwplannen. Daarin staan afspraken, regelingen en mogelijkheden die van toepassing zijn voor jou als bewoner.

Documenten

Andere bouwplannen in de buurt