Benderslaan 39-139

Groot onderhoud

Benderslaan
Bezig met laden...

We gaan de woningen aan de Benderslaan 39-139 opknappen en verduurzamen. Op deze pagina lees je daar meer over. 

De bewoners van de flat hebben gekozen voor onderhoud en verduurzaming. De meerderheid van de huurders wil ook graag dat de entree van het gebouw wordt afgesloten en dat er geluidsisolatie komt. Een samenvatting van de resultaten van het onderzoek onder bewoners lees je hier

Sociaal Plan

In het Sociaal Plan staan de afspraken die gelden voor Eigen Haard en de huurders die te maken hebben met dit project. Ook vind je hier een voorlopige planning.

Peildatum

De gemeente Amstelveen heeft per 1 augustus een peildatum afgegeven. Bewoners hebben een jaar de tijd om met voorrang een andere woning te vinden. 

Werkzaamheden 

Dit zijn de werkzaamheden die we gaan uitvoeren om je woning te verbeteren

  • Vervangen riolering (zie scenario 1) 
  • Als het nodig is, vervangen we de badkamer, keuken en/of toilet
  • Isoleren van dak en gevels
  • Goed isolerend HR++ glas
  • Mechanische ventilatie

Je moet tijdelijk of definitief verhuizen

We kunnen deze werkzaamheden alleen uitvoeren in een lege woning. Je moet dus (tijdelijk) verhuizen. Je kunt kiezen:

  • Definitief verhuizen naar een ander huis. Je krijgt stadsvernieuwingsurgentie en hebt voorrang op het woningaanbod in WoningNet.
  • Tijdelijk verhuizen, voor ongeveer een jaar, naar een wisselwoning. Na de werkzaamheden keer je terug naar jouw huis in de Benderslaan. De wisselwoning is gestoffeerd en heeft verlichting. Je neemt je eigen meubels mee. Je betaalt geen huurverhoging en krijgt een energiezuinige en comfortabele woning terug. 

Tegemoetkoming verhuiskosten en instemming

In beide gevallen heb je recht op een eenmalige tegemoetkoming in de verhuiskosten van € 6505,- (prijspeil 1 maart 2022). Voor de verduurzamingsmaatregelen moet minimaal 70% van de bewoners instemmen.

Renovatiecommissie

Speciaal voor deze aanpak hebben we een renovatiecommissie opgericht. Daarin zitten drie bewoners van de Benderslaan en lid van de Bewonerscommissies 'De Hellingbaanflats'. Wil je contact met de Renovatiecommissie? Dat kan via Corry van Adrichem, telefoon 020 – 632 36 75 of mail chantal1950@hotmail.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief - april 2023
Nieuwsbrief - oktober 2022
Nieuwsbrief - juli 2021
Bijlage nieuwsbrief - juli 2021

Contact

Projectbegeleider Agnes van Mourik is bereikbaar via het contactformulier. 

Contact