Ik kan mijn huur niet betalen

Kunt je je huur niet meer betalen? Neem dan altijd contact met ons op! Samen kijken we naar een oplossing, bijvoorbeeld een betalingsregeling. 

Contact opnemen

Huurtoeslag

Huur je een sociale huurwoning? Kijk of je recht heeft op huurtoeslag! Huurtoeslag betekent dat de overheid meebetaalt aan de huur. Op de site van de Belastingdienst leest u hoe dit werkt. Je kunt hier meteen uitrekenen of je huurtoeslag krijgt. Ook kun je hier zien of je recht hebt op andere toeslagen. Heb je recht op huurtoeslag? Dien direct een aanvraag voor huurtoeslag in. Je kunt geen huurtoeslag aanvragen als je een vrije sectorwoning huurt.

Huurverlaging sociale huurwoning

Misschien is jouw huur te hoog voor huurtoeslag. Bijvoorbeeld als de (reken)huur van jouw sociale huurwoning meer dan € 737,14 is. Je kunt dan soms een lagere huur krijgen. Bekijk of je recht heeft op een huurverlaging

Woonkostentoeslag gemeente

Soms kun je via de gemeente een tijdelijke bijdrage krijgen voor de huur: de woonkostentoeslag. Deze bijdrage is tijdelijk en bedoeld om u de ruimte te geven om andere oplossingen te zoeken. Deze toeslag kun je ook aanvragen als je een vrije sector huurwoning huurt.