Problemen met de huur betalen?

De Coronacrisis heeft voor iedereen grote gevolgen. Veel mensen raken door de crisis (een deel van) hun inkomen kwijt. Dit kan ook gevolgen hebben voor het betalen van uw huur. Heeft u door een verandering in uw inkomsten moeite met het betalen van de huur ? Hieronder leggen wij uit wat u dan kunt doen.

Betalingsregeling

Heeft u door een verandering in uw inkomsten moeite om de huur van uw woning of bedrijfspand te betalen? Neem dan altijd contact met ons op via dit contactformulier. Samen kijken we naar een oplossing, bijvoorbeeld een betalingsregeling. Door de drukte kan het twee weken duren voordat u iets van ons hoort. 

Huurtoeslag

Huurt u een sociale huurwoning? Kijk dan eerst of u recht heeft op huurtoeslag! De overheid heeft dit jaar voor veel groepen de maximale inkomensgrenzen voor huurtoeslag verhoogd. Op de site van de Belastingdienst leest u wat de voorwaarden zijn. Bereken hier direct of u huurtoeslag kunt krijgen. Ook kunt u hier nagaan of u recht heeft op andere toeslagen. Komt u in aanmerking? Dien hier direct een aanvraag in. U kunt geen huurtoeslag aanvragen als u een vrije sectorwoning huurt.

Huurverlaging sociale huurwoning

In sommige gevallen is uw huurprijs te hoog voor huurtoeslag. Bijvoorbeeld als de rekenhuur van uw sociale huurwoning, door huurverhogingen boven de € 737,14 terecht is gekomen. U kunt dan misschien huurverlaging aanvragen. Lees hier of u voor deze regeling in aanmerking komt en hoe u de regeling kunt aanvragen.

Woonkostentoeslag gemeente

Soms is het mogelijk om via uw gemeente een tijdelijke bijdrage aan te vragen voor uw woonkosten: de woonkostentoeslag. Deze regeling is tijdelijk en bedoeld om u de ruimte te geven andere oplossingen te zoeken. De regeling geldt ook voor huurders van een vrije sector huurwoning.