Samen verduurzamen

Samen verduurzamen. Dat is ons motto om met onze bewoners te werken aan minder energieverbruik en een schoner milieu. Om samen bij te dragen aan een schonere wereld voor nu en later.

We willen voor de energievoorziening van onze bewoners in 2050 geen broeikasgassen meer uitstoten. Daarvoor zetten we nu al grote stappen. In 2020 hebben we 1200 woningen via dit programma verduurzaamd. De komende jaren volgen er nog duizenden.

Bekijk de onderstaande video waarin wij uitleggen welke werkzaamheden wij uitvoeren.

Isoleren en ventileren

Wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te op te wekken. Daarom isoleren we alle woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zo bespaar je veel energie. Bij isolatie hoort natuurlijk ook goede ventilatie zodat de lucht in de woning fris en gezond blijft.

We maken samen jouw huis energiezuiniger door onder andere de isolatie en de ventilatie aan te pakken. Hiermee zorgen we voor een aangenaam leefklimaat in de woning. En je hebt daar direct voordeel van:

 • Lekker warm in de winter
 • Gezonde lucht in huis
 • Een zuiniger huis (dus goed voor jouw portemonnee)
 • Beter voor het milieu

Energie opwekken

In veel gevallen kunnen we via zonnepanelen en zonnecollectoren duurzaam stroom en warmte opwekken. Woningen en gebouwen worden zo kleine energiecentrales. Met zonnepanelen wek je stroom op via jouw eigen dak of complex. Zo bespaar je flink op jouw energierekening. Elke maand opnieuw!

Bekijk de onderstaande video over hoe zonnepanelen werken.

Samen verduurzamen?

Inderdaad, we doen dit samen met onze bewoners. Zodat zij weten wat er gebeurt in de woning en hoe zij dus bijdragen aan een beter milieu. En natuurlijk hoe zij ervan profiteren.

Wij vinden het belangrijk dat onze huurders prettig en betaalbaar wonen. Duurzaamheid draagt hier direct aan bij. Door woningen te verduurzamen verhogen we het comfort. Ook is het voor huurders gemakkelijker om het energieverbruik te verminderen en hun energiekosten te verlagen. Voor de verduurzamingsmaatregelen vragen we geen huurverhoging. Zo dragen we nog beter bij aan de betaalbaarheid van onze huurwoningen.

Verbeteringen

Welke verbeteringen we uitvoeren hangt af van jouw woning.

Bij isoleren kun je denken aan deze maatregelen:

 • Dubbel (HR++) glas
 • Spouwmuurisolatie
 • Gevelisolatie (aan de buiten- of de binnenkant)
 • Vloerisolatie
 • Dakisolatie aan de binnen- of aan de buitenkant
 • Draaiende delen in ramen vervangen
 • Tochtstrippen en ander manieren om kieren af te dichten

Jouw woning beter ventileren

Voor comfort en afvoer van vochtige lucht installeren we een mechanische ventilatiesysteem. Dat kunnen roosters in ramen zijn of een afzuiging in de toilet, keuken en badkamer. Een sensor in de woonkamer stuurt de ventilatie aan. Bewoners kunnen zelf de ventilatie harder of zachter zetten, bijvoorbeeld tijdens het douchen of koken.

Duurzame energie opwekken

Met zonnepanelen voor stroom of zonnecollectoren voor warm water.

Energiezuinige verwarming

We vervangen de gashaard of oude verwarmingsketel door centrale verwarming met een hoog rendement ketel. Of wij sluiten jouw woning aan op het warmtenet. Hier vind je meer informatie over het warmtenet.

Een veiligere woning

In sommige gevallen vervangen we ook de deuren en het hang-en-sluitwerk.

Hoe ervaren onze bewoners Samen verduurzamen?

Je ziet het in de onderstaande video.