Volgende stap in ontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius

16 februari 2024

Eigen Haard en BAM Wonen tekenen overeenkomst Wickevoort fase 2 met 93 sociale huurappartementen.

Ondertekening Bouwteamovereenkomst Wickevoort Fase 2 Hoofdgebouw Cruquius

Deze week ondertekenden Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer bij Eigen Haard, en Véronique Leenhouwers, commercieel directeur Noordwest van BAM Wonen, de bouwteamovereenkomst om samen de bouw van het nieuwe Hoofdgebouw op het Landgoed Wickevoort voor te bereiden.

Eigen Haard ontwikkelt samen met gebiedsontwikkelaar AM deze nieuwe milieuvriendelijke woonwijk op het terrein de Cruquiushoeve van SEIN in de gemeente Haarlemmermeer. Deze woonwijk bestaat straks uit ongeveer 850 woningen, zowel huur als koop. Eigen Haard bouwt ongeveer 255 huurwoningen, verdeeld over drie fasen. Fase 1 is klaar.

Op de hoekpunten langs de Laan van Wickevoort komen markante gebouwen. In deze tweede fase bouwt Eigen Haard het appartementencomplex het Hoofdgebouw met 93 sociale huurwoningen en een gemeenschappelijke ruimte. Het ontwerp is van Korth Tielens Architecten uit Amsterdam. Door de ligging en vormgeving is het Hoofdgebouw een duidelijk oriëntatiepunt. De centrale poort is gesitueerd in de as van de Laan van Wickevoort en geeft toegang tot de woningen en de binnentuin, het groene hart van het complex.

Twintig appartementen en een gemeenschappelijke ruimte worden verhuurd aan Chapeau Woonkring Haarlemmermeer. Deze woonkring verhuurt als ouderinitiatief de appartementen aan kwetsbare volwassenen inclusief de juiste zorg en woonbegeleiding.

Nicole de Vrij kijkt uit naar het project: “In de Haarlemmermeer is de vraag groot naar nieuwe sociale huurwoningen. Het is fijn dat wie hier op zo’n mooi landgoed extra sociale huurwoningen bouwen die ook duurzaam zijn. Bewoners genieten straks van wat dit landgoed te bieden heeft aan groen, diensten en community gevoel.’’

Veronique Leenhouwers: “Wij zijn enthousiast om in een plezierige samenwerking samen met Eigen Haard de ontwikkeling van het Hoofdgebouw in de komende maanden verder te brengen, met het doel om medio 2024 te starten met de bouw.”