Hoogste punt Singelblok: 401 huurwoningen opgeleverd in 2025

24 mei 2024

Met medewerkers op de bouwplaats is het hoogste punt van de bouw van het Singelblok in Amsterdam-Noord traditioneel gevierd. Met foodtrucks en drankjes zijn de bouwers van het Singelblok in het zonnetje gezet. Dankzij hun inzet ligt het gebouw op schema om in 2025 te worden opgeleverd. De huurwoningen, in het sociaal-, midden- en vrije sector huursegment, zijn broodnodig voor de stad.

Bezig met laden...


Het nieuwbouwproject is ontwikkeld door CZAN Blauw, een ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM. Heddes Bouw & Ontwikkeling voert de bouw van het project uit. Eigen Haard verhuurt straks 75 sociale huur- en 75 midden huurwoningen, 66 zorgwoningen (PerMens) en drie bedrijfsruimtes. Vesteda gaat 171 vrije sector- en 14 middenhuurwoningen verhuren. Samen willen deze partijen dat ook dit deel van Amsterdam-Noord een goede, leefbare en gevarieerde plek wordt waar nieuwe bewoners zich snel thuis voelen.

Raymond Schäperkötter, senior technical acquisitions & development manager bij Vesteda: “Dit project heeft een hoog duurzaamheidsniveau op verschillende ESG-onderdelen. Zo zijn er straks deelauto’s beschikbaar voor de bewoners van Singelblok en wordt er rekening gehouden met natuur inclusieve onderdelen. Er komen o.a. nestkasten voor vogels en vleermuizen en een groene gevel en dak.”

Stad in het klein

‘Het Singelblok is de stad in het klein’, zegt Anke Huntjens, bestuurder van Eigen Haard. ‘Er is plek voor iedereen. Ook voor mensen die nu in een moeilijke situatie verkeren. Daarom bouwen we naast woningen voor de reguliere sociale- en middenhuur ook 66 woningen voor dak- en thuislozen en andere woningzoekenden die ondersteuning nodig hebben. Het zelfstandig wonen met begeleiding biedt deze bewoners een nieuwe toekomst.'

Bedrijven, horeca en buurtkamer

Het Singelblok is onderdeel van Elzenhagen-Zuid, duurzame nieuwbouw in het nieuwe centrumgebied Amsterdam-Noord. Naast woningen is er ook ruimte voor bedrijvigheid en maatschappelijke voorzieningen. Op de begane grond van het Singelblok komen straks bedrijven, horeca en een buurtkamer waar bewoners uit Elzenhagen-Zuid en omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten.

Noord-Zuidlijn, landelijk Noord en reuring om de hoek

Amsterdam-Noord heeft natuurlijk ook veel te bieden voor iedereen die er woont. En toekomstige bewoners van het Singelblok hebben zowel de Noord-Zuidlijn als het landelijke groen van Noord naast de deur. Dit is de mix die wonen in Amsterdam Noord zo bijzonder maakt.