Grootse opknapbeurt voor het Rivierenhuis

03 april 2024

Vrijdag 29 maart is de renovatie gestart van het Rivierenhuis, een iconisch gebouw uit 1964 aan de rand van Plan Zuid in Amsterdam.

Bezig met laden...


Het Rivierenhuis ondergaat een ingrijpende vernieuwing. De 320 oude appartementen, midden jaren zestig gebouwd voor alleenstaand onderwijzend personeel, worden omgetoverd tot eigentijdse wooneenheden. De isolatie in vloeren en muren wordt verbeterd en ramen vernieuwd. Bovendien vervangen wij de installaties en wordt het Rivierenhuis volledig aardgasvrij. Een spannende verandering, want bewoners koken en verwarmen straks alles elektrisch.

Fris, duurzaam en comfort

Het gebouw krijgt een frisse uitstraling. De garageboxen in de plint aan de Kennedylaan worden omgebouwd naar woningen, kantoren en ruimtes voor maatschappelijke organisaties. Langs de President Kennedylaan komt een extra lift.

Arco Groothedde, bestuurder bij Eigen Haard, deelt enthousiast: "Deze renovatie is niet zomaar een upgrade voor het gebouw; het is een belofte aan onze bewoners voor hedendaags comfort en duurzaam wonen. We streven ernaar om niet alleen huizen, maar een echt thuis te creëren."

Samenwerking

Samenwerking staat centraal in dit project. Eigen Haard en Hemubo slaan de handen ineen voor een groenere toekomst. Ze zetten zich in voor milieuvriendelijk bouwen, met aandacht voor hergebruik van materialen zoals bio-based binnenwanden en herbruikbaar glas. Bestaande elementen, zoals liften en badkamers, worden zoveel mogelijk gerecycled.

Davy Wagenmakers, directeur bij Hemubo: “Het Rivierenhuis is zowel voor Eigen Haard als Hemubo een bijzonder project. Circulariteit, duurzaamheid, sociaal renoveren: alles komt hierin samen. We kijken ernaar uit om de komende periode samen onze ambitieuze plannen waar te maken.”

Oplevering

De werkzaamheden, die naar schatting twee jaar zullen duren, worden met zorg uitgevoerd met het oog op een verwachte oplevering in het najaar van 2025. Deze renovatie belooft niet alleen een grootschalige verandering voor het Rivierenhuis zelf, maar ook voor de bewoners die hopen dat het een niet alleen duurzame, maar ook gezellige en fijne plek wordt om te wonen. De start van dit project is het begin van een nieuw hoofdstuk voor het Rivierenhuis en haar bewoners.