Feestelijk tekenmoment voor Eigen Haard, Aldi en UBA

06 maart 2024

Tijd voor taart! De drie partijen hebben na een gedegen voorbereiding hun handtekening gezet onder de overeenkomsten voor de bouw van de nieuwe Aldi en de bovengelegen appartementen. De gloednieuwe Aldi komt weer op zijn vertrouwde plek terug en wordt qua winkeloppervlak ongeveer even groot als de ‘oude’ supermarkt. Naast een nieuwe Aldi komen er 36 woningen voor verschillende doelgroepen. Bijzonder is de woongroep voor 9 zelfstandig wonende jongeren met autisme.

Bezig met laden...


Daarnaast komen er 16 sociale huurwoningen voor jongeren en 11 woningen in het middensegment. Die laatsten zijn vooral voor de doorstroming op de woningmarkt. Ze zijn bestemd voor jongvolwassenen tot 35 jaar met een middeninkomen. Iedere woning krijgt zijn eigen warmtepomp. Energiezuinige woningen dus die de energielasten voor bewoners laag houden.

Het Uithoornse bouwbedrijf UBA neemt de realisatie voor zijn rekening. Ze zijn al druk bezig op het naastgelegen terrein met de bouw van de nieuwbouwwijk De Nieuwe Connectie. De sloopwerkzaamheden, ook die van de Aldi, zijn inmiddels afgerond. Zoals het er nu uitziet kan er medio mei worden gestart met de heiwerkzaamheden. Ook de bouwer neemt duurzaamheid serieus, want een groot deel van het puin, de metalen en het hout wordt hergebruikt; hetzij voor het project zelf, hetzij voor een ander plan.

Foto van links naar rechts: Ivan Beckers (UBA), Rutger Mulder & Ruud Mastenbroek (Aldi), Jan Koot & Jurgen de Reus (UBA), Stijn Vos & Anke Huntjens en Nicole de Vrij (Eigen Haard).