Eerste huurwoningen Kalkbranderij geplaatst

09 juni 2024

Op de Kalkbranderij in Amstelveen bouwen we 97 tijdelijke sociale huurwoningen. Het wooncomplex bestaat uit drie gebouwen. De woningen worden grotendeels in de assemblagelijn van flexibele woningmaker Moos geproduceerd en op de bouwlocatie op elkaar gestapeld. Daardoor is de bouwtijd korter. Het eerste gebouw staat al.

De woningen aan de Kalkbranderij zijn voor woningzoekenden die snel een woning nodig hebben. Op deze locatie komen jongeren (61 woningen) die later kunnen doorstromen naar een permanente woonplek. De gemeente huurt 36 woningen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen die nu in hotels in Amstelveen verblijven. Waarschijnlijk  kunnen de Oekraïense vluchtelingen hier in september wonen. De twee bouwblokken met jongerenwoningen worden eind november opgeleverd zodat zij nog voor de kerst in hun nieuwe woning zitten.

Korte bouwtijd
Wethouder Adam Elzakalai vindt de woningen er goed uit zien: “En ik ben blij dat dit complex zo snel kan worden gebouwd.” In Amstelveen is een grote behoefte aan betaalbare woningen voor jongeren. “Daar voorzien deze woningen deels in, maar het is ook van belang dat er woonruimte is voor Oekraïense vluchtelingen die inmiddels al twee jaar in hotelkamers verblijven.” 

Goede start voor Woningzoekenden
“Meestal duurt bouwen jaren. Nu is het een kwestie van maanden,” zegt Arco Groothedde, bestuurder bij Eigen Haard. “Het is fantastisch om voor woningzoekenden in Amstelveen zo snel van betekenis te kunnen zijn. We verwelkomen binnenkort samen met de gemeente graag de nieuwe huurders.”

Flexibele woningen, zelfde comfort
"Moos gelooft dat gebouwen moeten veranderen, op een duurzame en verantwoorde manier. Moos-woningen zijn flexibel en in de toekomst verplaatsbaar, maar bieden toch het wooncomfort en de kwaliteitsnorm van permanente woningen," aldus Rosa Hoogma, commercieel verantwoordelijk bij Moos.

De voortgang van het project is te volgen op www.eigenhaard.nl/kalkbranderij