Aanneemovereenkomst AnnoNu Holterbergweg ondertekend

21 juni 2024

Recent hebben Eigen Haard en Hemubo tijdens de PROVADA de aanneemovereenkomst van het project AnnoNu Holterbergweg in Amsterdam Zuidoost ondertekend.

Wonen en werken

Vanaf oktober dit jaar verrijzen op een voormalig parkeerterrein langs de Hettenheuvelweg twee nieuwbouwcomplexen met in totaal 268 maisonnettes en twee-, drie- en vierkamerappartementen in vier woontorens. In de plint komen een buurtcentrum, een ruimte voor een sociaal buurtteam en vier bedrijfsruimtes, waarvoor lokale ondernemers uit Zuidoost voorrang krijgen.

Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer bij Eigen Haard, is tevreden over het project: “Amsterdam is altijd in ontwikkeling. De bouw van deze woontorens aan de Holterbergweg maakt het voor ons mogelijk om nóg meer mensen duurzame en betaalbare huisvesting te bieden, maar geeft ondertussen ook dit gebied een nieuwe impuls. Wij vinden het belangrijk dat wij op deze wijze voor zoveel mensen een verschil kunnen maken.”

Ontwerp

De oplevering van het project staat gepland in voorjaar 2027. Het ontwerp is afkomstig van Geurst & Schulze architecten en wordt uitgevoerd in gekleurd beton en metselwerk, waardoor de sociale huurcomplexen een luxe uitstraling krijgen. De twee gebouwen zijn aardgasvrij ontworpen en worden straks volledig duurzaam verwarmd door middel van een collectieve WKO in de buurt.

Tom Bergmans, directeur bij Hemubo, kijkt uit naar de start van de bouw: “Dankzij deze manier van langdurig samenwerken met Eigen Haard kunnen we projecten efficiënter oppakken en uitwerken dan in traditionele procesvormen. Zo kunnen wij samen vaart maken met onze bijdrage aan het oplossen van tekorten op de woningmarkt. Met AnnoNu Holterbergweg hebben we in korte tijd en nauw overleg een project neergezet waar we allemaal trots op mogen zijn.”

Bezig met laden...