Eigen Haard en KBK tekenen voor 114 nieuwe woningen in Slotermeer

21 december 2023

Aan de Jan de Louterstraat in Amsterdam Nieuw-West staan nu 3 woonblokken met 72 woningen. Over een paar jaar staan op dezelfde plek 3 gloednieuwe gebouwen met 66 sociale en 48 middeldure huurwoningen. De nieuwe woningen worden aardgasvrij, met stadsverwarming en elektrisch koken. Eigen Haard en ketenpartner KBK tekenden de voorbereidingsovereenkomst voor de sloop en nieuwbouw van het project – een belangrijke mijlpaal.

Bezig met laden...


Woningen voor mensen met een middeninkomen
‘In Slotermeer zijn vooral veel woningen voor mensen met een laag inkomen', licht Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer, toe. ‘Dat geldt ook voor de 3 gebouwen aan de Jan de Louterstraat: daar zijn nu alleen sociale huurwoningen. Maar in Slotermeer is er ook veel vraag naar huizen voor mensen met een middeninkomen. Daarom bouwen we hier niet alleen 66 sociale huurwoningen maar óók 48 middeldure huurwoningen. Zo dragen we met deze bouwplannen als corporatie bij aan de behoefte van de buurt.'

Ingrijpende gebeurtenis
Voor onze huurders is de sloop- en nieuwbouw een ingrijpende gebeurtenis. Zij moeten hun woning, waar ze soms al tientallen jaren woonden, achterlaten. Via WoningNet kunnen alle bewoners met voorrang (stadsvernieuwingsurgentie) zoeken en verhuizen naar een andere woning. Wie wil, kan over een paar jaar terugkeren naar een gloednieuwe woning aan de Jan de Louterstraat. Een deel van de bewoners keert niet terug maar blijft wel dichtbij huis. Zij kunnen namelijk verhuizen naar een woning in de nieuwbouw die in het voorjaar van 2024 wordt opgeleverd aan de Kop van de Slotermeerlaan. Een paar honderd meter verderop.

Planning
De sloop en bouw vindt plaats in 2 stappen. Als alles volgens planning verloopt, start de sloop van de eerste 2 woongebouwen in mei 2024 en de nieuwbouw daarvan in september 2024. In 2026 zijn die 2 gebouwen klaar. Daarna start de sloop en nieuwbouw van het derde woongebouw.

Kijk voor meer informatie op www.eigenhaard.nl/projecten/jan-de-louterstraat/