Aanleg glasvezel in woningen van Eigen Haard

28 augustus 2023

Open Dutch Fiber legt in de gemeente Amsterdam een glasvezelnetwerk aan. Hiermee krijgen inwoners toegang tot sneller en stabiel internet. De glasvezelkabels worden in de straat gelegd en daarna naar de woning getrokken om de aansluiting in de woning te kunnen monteren.

Wij hebben Open Dutch Fiber toestemming gegeven om woningen aan te sluiten. De keuze om daaraan mee te werken is aan jou. Je bent ook niet verplicht een abonnement te nemen. 

Zoveel mogelijk in één keer

Voor portiek- of hoogbouwwoningen worden alle appartementen zoveel mogelijk in één keer aangesloten. Open Dutch Fiber en Eigen Haard bepalen samen hoe een woongebouw het beste kan worden aangesloten, voordat de aanleg wordt ingepland. Bij eengezinswoningen benadert Open Dutch Fiber ieder bewoner.

Bewoners krijgen per brief het verzoek om hun contactgegevens met Open Dutch Fiber te delen om een afspraak voor de aansluiting te maken.  Dit kan op www.opendutchfiber.nl of via 088 1633 633. Heb je liever persoonlijk contact, dan kan je de contactgegevens ook doorgegeven als een medewerker van Open Dutch Fiber langs de deuren gaat.

Razendsnel aangesloten

Afhankelijk van de grootte van het pand, duurt het maken van de aansluiting 1 of meerdere dagdelen. Je hoeft alleen thuis te zijn op het moment van de afspraak. Dat duurt vaak niet meer dan 1 uur. Nadat de aansluiting is gemaakt, ruimt de monteur zijn spullen weer netjes op en is de woning klaar voor de toekomst. We hopen dat de overlast voor bewoners zo minimaal mogelijk is.

Geen verplichting

Je bent niet verplicht een abonnement voor glasvezel af te nemen. De keuze is aan jou