37 woningen en een supermarkt in het Kootpark

22 augustus 2023

Woningcorporatie Eigen Haard en supermarkt Aldi bouwen samen aan het project Kootpark in Uithoorn. Het project combineert woningen met een supermarkt. Er komen onder andere jongerenwoningen waarvan een aantal speciaal bestemd zijn voor jongeren met autisme.

Het Kootparkproject tussen de Zijdelweg, Sportlaan en Koningin Maximalaan is heel gevarieerd. Naast een nieuwe Aldi Supermarkt komen er 37 woningen voor verschillenden doelgroepen. Bijzonder is de woongroep voor 9 zelfstandig wonende jongeren met autisme. Ouders uit de regio richten daarvoor de Stichting Dali op die de woningen huurt van Eigen Haard. Eén woning wordt ingezet als gemeenschappelijke woonkamer met balkon voor Dali.

Jongeren en doorstromers

Daarnaast zijn er 16 sociale huurwoningen voor jongeren en 11 woningen in het middensegment. Die laatsten zijn vooral voor de doorstroming op de woningmarkt. Ze zijn bestemd voor jongvolwassenen tot 35 jaar met een middeninkomen. Iedere woning krijgt zijn eigen warmtepomp. Het zijn daarmee energiezuinige woningen en zorgt dat de energielasten voor bewoners laag blijven.

Inclusieve woonomgeving

‘We willen dat onze huurders zo prettig mogelijk wonen’, zegt Arco Groothedde, bestuurder Eigen Haard. ‘Dankzij de goede samenwerking met Aldi kunnen we hier een inclusieve woonomgeving creëren. Ik ben vooral blij dat we jongeren met autisme een thuis kunnen geven. Maar ook alle andere bewoners kunnen straks genieten van duurzame en moderne woningen.’

Constructieve samenwerking

ALDI Vastgoed is verheugd dat deze eigen ontwikkeling geslaagd is in samenwerking met Eigen Haard en de gemeente Uithoorn. ALDI Vastgoed kijkt ernaar uit dit soort ontwikkelingen ook in de toekomst versneld op te pakken, om zowel het aantal ALDI winkels als het aantal sociale huurwoningen op korte termijn te kunnen uitbreiden. Ook buiten Uithoorn.

Bezig met laden...

Foto van links naar rechts: Stijn Vos (EH), Arco Groothedde (EH), Rutger Mulder (Aldi) en Ruud Mastenbroek (Aldi)