Tuin Amstelveen

25 juli 2022

Afgelopen weekeinde is op Twitter een foto verschenen van een tuin bij een woning van Eigen Haard in Amstelveen waar al het groen is weggehaald.

We hebben de zaak onderzocht. Het verwijderen van groen is een misverstand. We wilden een aantal zaken uit de tuin verwijderen omdat die onveilig waren. Daarnaast moesten we het tuinpad opnieuw tegelen. Dat daarbij ook de rest van de tuin is leeg gehaald was niet nodig en dat betreuren we.

Een groene leefomgeving
We vinden een groene leefomgeving ontzettend belangrijk. Een groene omgeving draagt bij het aan woongeluk. Daarnaast willen we bijdragen aan biodiversiteit en aan het tegengaan van klimaatextremen. We willen zoveel mogelijk groen in de wijken. In de tuinen van onze bewoners en in de gemeenschappelijke tuinen. We stimuleren bewoners hun tuin of balkon te vergroenen.

Ons beleid bij een verhuizing
Als een bewoner verhuist, dan komt een opzichter langs om de woning en de tuin op te nemen voordat die opnieuw verhuurd wordt. We hebben criteria hoe een tuin eruit moet zien voordat we hem opnieuw verhuren. De tuin mag niet volledig overwoekerd zijn. Dode planten en struiken moeten eruit en er mogen geen onveilige situaties zijn.

Het bericht en de reacties daarop zijn wel een stimulans voor ons om nog meer aandacht te besteden aan het behoud en ontwikkelen van zoveel mogelijk groen in de wijken waar we actief zijn. We kijken dan ook nog eens kritisch naar ons eigen beleid om te zien waar we het kunnen verbeteren.Tuin