Taalheldenprijs 2022

30 juni 2022

Vorige week kregen twee van onze collega's de taalheldenprijs 2022. Sinds 2015 reikt Stichting Lezen en Schrijven de prijs uit. Het doel van de prijs is mensen in het zonnetje zetten die zich op een bijzondere manier inzetten om basisvaardigheden te verbeteren.

Bezig met laden...


Winnaar in de categorie Bruggenbouwer: Félice Postma

Het jurycommentaar luidt: "Petje af. Felice zet binnen woningcorporatie Eigen Haard laaggeletterdheid op de kaart. En ze neemt de corporatiesector mee op sleeptouw. Ook zorgt ze ervoor dat het Amsterdams Taalakkoord meer is dan een afspraak op papier. Ze biedt andere organisaties handvatten om laaggeletterdheid aan te pakken. Dat meerdere mensen haar nomineerden, geeft aan hoe gepassioneerd zij is en hoezeer haar inzet gewaardeerd wordt door anderen."

Winnaar van de Publieksprijs: Paméla Melkert

Met een ruime meerderheid van de stemmen koos het Nederlandse publiek Paméla als favoriete genomineerde in de categorie Cursist. Ze maakte een enorme inhaalslag om zelfredzaam te zijn. Ook zette ze met haar werkgever een leerplein op. Laaggeletterde collega's kunnen onder werktijd cursussen volgen. Ze startte met de bibliotheek een leesclub op haar werk. En ze testte brieven en folders op begrijpelijke taal voordat ze de deur uit gaan.

Paméla wil graag dat iedere (ex)-laaggeletterde de mogelijkheid heeft om te werken in een organisatie zoals die van ons. “Want ook al heb je geen diploma, je kunt wel ergens goed in zijn.” Bij Eigen Haard bekijkt Paméla onze brieven en zegt wat er beter kan!

Trots

Bij Eigen Haard werken we iedere dag vol passie aan begrijpelijke taal voor onze huurders. Deze prijs is een groot compliment voor ons allemaal! Extra trots zijn wij nu natuurlijk op Félice en Paméla, gefeliciteerd!

Kijk voor meer informatie over dit evenement en over laaggeletterheid op de site van Stichting Lezen en Schrijven.