Reggeborgh Vastgoed en Eigen Haard tekenen koopovereenkomst voor 173 sociale huurwoningen in Amsterdam Sloterdijk

03 mei 2022

Op de plek van het vroegere FNV-kantoor aan de Naritaweg in Amsterdam worden in opdracht van Reggeborgh Vastgoed 345 appartementen ontwikkeld, verdeeld over drie gebouwen. In twee van de drie gebouwen komen in totaal 173 sociale huurwoningen en één bedrijfsruimte die Eigen Haard gaat verhuren. Reggeborgh Vastgoed verhuurt 172 vrije sectorhuurwoningen en meerdere bedrijfsruimtes in het andere gebouw. Naar verwachting start de bouw in juni 2022 en krijgen de eerste huurders hun sleutel begin 2025.

Eigen Haard Sloterdijk 1
Eigen Haard Sloterdijk 2
Eigen Haard Sloterdijk 3
Eigen Haard Sloterdijk 4
Bezig met laden...


De plannen zijn in opdracht van Reggeborgh Vastgoed ontwikkeld door Kondor Wessels Projecten (VolkerWessels) en FLOW Real Estate. De sociale huurwoningen zijn één- en tweekamerwoningen en worden tussen de 40 m² en 68 m² groot. De vrije sectorhuurwoningen zijn twee- en driekamerwoningen en hebben afmetingen van 50 m² tot 120 m². Op het dak van de ondergrondse parkeergarage komt een gezamenlijke binnentuin voor alle bewoners. Alle woningen worden duurzaam verwarmd met een collectieve Warmte Koude Opslag (WKO)-installatie.

Overeenkomsten getekend

Begin april hebben beide partijen de koopovereenkomst getekend voor de sociale huurwoningen. ‘We zijn blij dat we met Eigen Haard tot een overeenkomst zijn gekomen over de afname van de sociale huurwoningen in dit mooie plan. We kijken uit naar de verdere samenwerking,’ aldus Coen Jaspers, ontwikkelmanager bij Reggeborgh Vastgoed. Beide partijen hebben Wessels Rijssen (VolkerWessels) aangesteld als bouwer van het project.

Betaalbare woningen

Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling en Zakelijk beheer bij Eigen Haard is blij met de aankoop: ‘Met dit project kunnen we een grote groep woningzoekenden aan een nieuwe woning helpen. En dat is hard nodig bij het huidige tekort aan betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen. Die wachten al jaren met smart op een woning.’

Turn key

‘Deze manier van ontwikkelen werkt heel efficiënt voor ons’, voegt ontwikkelaar en acquisiteur bij Eigen Haard, Stijn Vos toe. ‘Normaal gesproken zijn we vanaf de start betrokken bij een nieuwbouwplan. Nu heeft Reggeborgh Vastgoed het complex zelf laten ontwikkelen en zijn wij later ingestapt. Met deze ‘turn key-afname’ kan Eigen Haard relatief snel nieuwe woningen verhuren.’

Van bedrijventerrein naar stadswijk

Sloterdijk verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar mensen kunnen wonen en werken. Er wonen nu al ongeveer 900 mensen. De komende 20 jaar worden er zo’n 7.500 woningen gebouwd, met plek voor 15.000 bewoners. Het nieuwe complex aan de Naritaweg 10 is onderdeel van deze vernieuwing.