Klaar om bewoond te worden: 74 nieuwe sociale huurappartementen in Zaandam

08 februari 2022

In het voorjaar van 2020 startten wij met de bouw van 74 appartementen in het nieuwbouwproject ZMC (Zaans Medisch Centrum) in Zaandam. Dit project is onderdeel van het grote project Gouwpark. De 74 appartementen zijn klaar en allemaal verhuurd. De komende tijd worden de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van dit prachtige gebouw.

De appartementen

In totaal komen op deze plek 248 woningen, waarvan 124 appartementen. Wij namen 74 appartementen voor onze rekening, bestemd voor de sociale huur. Er zijn 27 tweekamerwoningen van 41 m2, 42 driekamerwoningen van 63 m2 en vijf driekamerwoningen van 78m2.

Sociale huur, koop en zorg

Het gebouw heeft een V-vorm. Het linkerdeel van de V bestaat uit de 74 sociale huurwoningen van Eigen Haard. Het rechterdeel van de V bestaat uit 50 koopappartementen. Deze appartementen liggen naast de vleugel van het nieuwe ZMC. Leviaan huurt 18 appartementen. Dit is een organisatie dat zich richt op het coachen en ondersteunen van mensen met psychosociale kwetsbaarheden. 15 appartementen zijn bestemd voor hun cliƫnten en drie gebruiken zij als kantoor, medewerkersruimte en zorglevering. De andere 56 appartementen verhuren wij als reguliere sociale huurwoningen.

We wensen alle bewoners veel woonplezier.