Feestelijke oplevering 100ste gerenoveerde woning in Transvaalbuurt

26 juli 2022

In de Transvaalbuurt in Amsterdam Oost knapt woningcorporatie Eigen Haard met aannemer VIOS Bouw in totaal 270 woningen op. Vandaag kregen de bewoners van de 100ste gerenoveerde woning feestelijk de sleutel uitgereikt.

De renovatie is gestart in 2019 en zal nog tot 2025 duren. De woningen zijn 100 jaar oud en hebben bijzonder metselwerk en veel authentieke details. Sommige panden zijn benoemd tot beschermd stadsgezicht of orde 2. Tegelijkertijd is de fundering niet voldoende meer en de woningen moeten beter geïsoleerd worden. De gevels worden zoveel mogelijk gerestaureerd en tegelijkertijd worden de woningen klaar gemaakt voor de toekomst. Waar het kan worden materialen hergebruikt om verspilling tegen te gaan. Omdat het zo’n grote klus is wordt de renovatie in zes fasen aangepakt. De 100ste woning is onderdeel van fase drie die nu, na een jaar, klaar is.

Op de foto: Mark Vermeulen (uitvoerder van Vios), Mevrouw en meneer Fernandes (bewoners van de gerenoveerde woning) en Irma Lieverse (opzichter bij Eigen Haard).