Eigen Haard bundelt krachten voor goed onderhoud

07 april 2022

Voor haar vastgoedbeheer bundelt Eigen Haard haar krachten met 19 uitvoeringspartners. Deze partners voeren straks alle vormen van werkzaamheden in onderhoud, verduurzaming en renovaties uit.

Ketensamenwerking Vastgoedbeheer 3
Ketensamenwerking Vastgoedbeheer
Ketensamenwerking Vastgoedbeheer 2
Ketensamenwerking Vastgoedbeheer 4
Bezig met laden...


Ketensamenwerking is in het vastgoedbeheer steeds belangrijker. Bouwen en beheren is ingewikkeld en duur. De komende jaren staan woningcorporaties voor grote uitdagingen. Woningen moeten voor 2050 CO2-neutraal, circulair en klimaatbestendig zijn. Ketensamenwerking is een manier om klantvriendelijker, innovatiever, sneller en goedkoper te ontwikkelen of te verduurzamen.

Meer regie en minder partijen
Eigen Haard wil haar onderhoud, renovaties en verduurzaming met minder partijen realiseren. De corporatie stuurt dan vooral aan. Dit biedt mogelijkheden om intensiever samen te werken en hierdoor sneller samen te verbeteren. Dit moet leiden tot efficiëntie in processen met als resultaat hogere huurderstevredenheid en lagere kosten. Na intensieve verbetertrajecten in 2021 werkt de corporatie nu samen met 19 uitvoeringspartners. Samen pakken zij de Renovatie, het Mutatie-, Dagelijks, Planmatig Onderhoud en het verduurzamen van ruim 60.000 verhuureenheden op.

Herkenbaarheid in de wijk
De vaste teams binnen de samenwerking zorgen straks voor herkenbaarheid in de wijk. Huurders zien in hun buurt steeds dezelfde gezichten rondlopen. Daarnaast werkt iedereen op dezelfde manier aan de dienstverlening van Eigen Haard. 

In dialoog voor het beste resultaat
Directeur Vastgoedbeheer van Eigen Haard, Frans van de Kerkhof, prijst de samenwerking en openheid van de ketensamenwerking. ‘We weten wat we aan elkaar hebben en zijn constant in gesprek over wat er nodig is voor het beste resultaat te halen. In de kwaliteit, de kosten en de dienstverlening aan onze bewoners'.

De uitvoeringspartners
Voor Planmatig Onderhoud & Verduurzamingsprojecten werkt de woningcorporatie samen met acht uitvoeringspartners: Hemubo, Qbuild, Etro Vastgoedzorg, Nijhuis Bouw B.V., Logchies renovatie en onderhoud, Plat & Plat B.V., Rutges en Van Wijk vastgoedonderhoud.

Eigen Haard werkt voor Renovatie en Groot Onderhoud voor panden in het centrum van Amsterdam samen met drie uitvoeringspartners: Braam-Minnesma, Vios bouw en HSB.

Voor de Mutatie- en Dagelijks Onderhoudsprojecten werkt Eigen Haard samen met 12 uitvoeringspartners: Mouton/Biltz, Van Wijk vastgoedonderhoud, Reinders, Oké Groep, Coen Hagedoorn, Intersell, KBK vastgoedonderhoud, Mercuur Bouw, Dirk Zwager Groep vastgoedonderhoud, Logchies renovatie en onderhoud, Hemubo, Etro Vastgoedzorg.

Tijd nemen voor een goede inrichting
Door de processen verder te blijven verbeteren en de vastgoeduitdagingen goed en vooral samen op te pakken hoopt de corporatie samen met haar partners nog meer bij te dragen aan het woongeluk van haar huurders.

Over Eigen Haard
Woningcorporatie Eigen Haard verhuurt en beheert circa 57.000 woningen in de Metropoolregio Amsterdam. Met bewoners en partners werkt de corporatie aan goede en duurzame woningen in prettige wijken.