Lagere servicekosten

Veel huurders hoeven vanaf 1 mei 2024 sommige servicekosten en fondsen niet meer te betalen. Dat komt omdat wij onze administratie aanpassen. Een voorbeeld is het fonds reparatie algemene verlichting. Door LED-verlichting vervangen wij minder vaak de lampen in de algemene hal en is het niet meer nodig dat je hier voor betaalt. Uiterlijk 19 april krijg je een hierover een brief. Heb je niks ontvangen? Dan is dit voor jou niet van toepassing.

 

Onderzoek 

Ook onderzoeken we of je de afgelopen jaren  onterecht servicekosten en fondsen hebt betaald. Dat onderzoek doen we zorgvuldig en duurt nog even. Aan het eind van dit jaar krijg je een brief over de uitkomst van dit onderzoek.  Hierin staat wat er verder gaat gebeuren. Als je te veel hebt betaald krijg je dat geld van ons terug.  

Wat zijn servicekosten?

Iedere maand betaal je de huur met daarbij een bedrag voor de servicekosten en fondsen. Servicekosten betaal je voor extra werk dat wij voor jou doen. Zoals het schoonmaken van het trappenhuis of het onderhouden van een gemeenschappelijke tuin.

Wat is een fonds?

Bij een fonds betalen huurders elke maand een klein bedrag, daarmee wordt een  'spaarpotje' gemaakt. Dit spaarpotje kan je inzetten als het nodig is.  Bijvoorbeeld voor het oplossen van een verstopping of het maken van een gebroken raam.  

Mag ik volgens de wet servicekosten en fondsen betalen?

Dat mag. In het huurcontract staat voor welke kosten je betaalt. Wilt Eigen Haard iets veranderen aan de afspraken in het contract? Dan overleggen we eerst met de huurders. Bijvoorbeeld als we een schoonmaakdienst willen gebruiken voor het gebouw. Dat mag alleen als 70% van de bewoners in het gebouw dit ook willen. Als wij ons beleid willen veranderen voor alle huurders in de toekomst, dan beslist Huurderskoepel Alert mee.

Vragen?

Kijk voor meer informatie op deze pagina of vul het contactformulier in.