Van Groot naar Beter

sociale huur

Woont u nu te groot en wilt u bijvoorbeeld naar een kleinere of gelijkvloerse woning? De regeling van Groot van Beter kan misschien helpen. U krijgt dan voorrang als u een grote woning leeg achterlaat. Doe de check en kijk of u kunt verhuizen met hulp.

Vraag en antwoord

 • Grote woningen zijn schaars. Woont u in een grote sociale huurwoning en wilt u kleiner wonen? Dan bieden wij u met voorrang een passende woning aan. Denk hierbij aan een senioren eengezinswoning, een woning die gelijkvloers is, een liftvoorziening heeft of op de begane grond is.

  U kunt eventueel een verhuiskostenvergoeding krijgen.

  De 'Van Groot naar Beter-regeling' is van toepassing op sociale huurwoningen in Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Ouder-Amstel. Per gemeente kan de regeling op onderdelen verschillen. Landsmeer kent geen regeling Van Groot naar Beter.

 • Als u vanuit uw grote sociale huurwoning wilt verhuizen naar een kleinere, misschien ook comfortabelere woning kunt u gebruik maken van onze regeling van Groot naar Beter. De nettohuur van de nieuwe woning wordt zo nodig aangepast en is niet hoger dan uw huidige nettohuur. Deze huuraanpassing geldt niet voor verhuizing naar een nieuwbouwwoning. Deze regeling geldt alleen als u binnen de gemeente Ouder-Amstel verhuist.

  Voorwaarden Ouder-Amstel

  • U laat een Eigen Haard-woning in Ouder-Amstel achter van 4 of meer kamers en van minimaal 70 m2
  • U krijgt een woningaanbod in de gemeente Ouder-Amstel
  • U krijgt een aanbod van een woning van maximaal 60 m2, of een seniorenwoning

  Hoe meld ik mij aan voor deze regeling?
  Dien een schriftelijk verzoek bij ons in. Onze verhuurmakelaar behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Inschrijfduur bij WoningNet is niet van toepassing.

  Onze verhuurmakelaar neemt vervolgens contact met u op om uw woonwensen te bespreken. Deze selecteert uit de beschikbare huurwoningen een aanbod voor u.

  Hoogte vergoeding Ouder-Amstel
  Die is € 5200. Dit bedrag staat los van de grootte van de door u achtergelaten woning en de werkelijk gemaakte kosten. U ontvangt alleen een vergoeding als u een woning op basis van deze regeling vindt. Als u zelf een woning vindt, kunt u achteraf geen verzoek indienen.

  Inkomen boven de inkomensgrens
  Wanneer uw inkomen boven de grens van € 44.655,- valt, bemiddelen wij alleen naar een vrije sector woning. Aanmelden kan via het Woonprofiel.

  Uw voordeel is dat u eventueel voorrang krijgt. U krijgt geen vergoeding wanneer u verhuist naar een vrije sector woning.

 • Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn

  Onze regeling 'Van Groot naar Beter' helpt 55-plussers die wonen in Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn en willen verhuizen van een eengezinswoning naar een beter passende woning. Denk aan een senioreneengezinswoning, een woning die gelijkvloers is, een liftvoorziening heeft of op de begane grond is. De nettohuur van de nieuwe woning wordt zo nodig aangepast en zal niet hoger zijn dan de huidige nettohuur. Deze huuraanpassing geldt niet voor verhuizing naar een nieuwbouwwoning.
   
  Voorwaarden Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn

  • U huurt een eengezinswoning van Eigen Haard (sociale verhuur)
  • U bent minimaal 55 jaar of ouder
  • U wilt verhuizen van Aalsmeer, Amstelveen of Uithoorn naar een zelfstandig (senioren)appartement of een senioren eengezinswoning van Eigen Haard
  • U krijgt een aanbod in uw eigen gemeente

  Hoe meld ik mij aan voor deze regeling?
  U kunt een schriftelijk verzoek bij ons indienen. Onze verhuurmakelaar behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Inschrijfduur bij WoningNet is niet van toepassing.

  Onze verhuurmakelaar neemt contact met u op om uw woonwensen te bespreken. Vervolgens selecteert hij uit de beschikbare huurwoningen een aanbod voor u.

  Hoogte vergoeding Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn
  Die is € 4500. Dit bedrag staat los van de grootte van de door u achtergelaten woning en de werkelijk gemaakte kosten. U ontvangt alleen een vergoeding als u een woning op basis van deze regeling vindt. Als u zelf een woning vindt, kunt u achteraf geen verzoek indienen.

  Inkomen boven de inkomensgrens
  Wanneer uw inkomen boven € 44.655,- ligt, bemiddelen wij alleen voor een vrije sector woning. Aanmelden kan via het Woonprofiel.

  Uw voordeel is dat u eventueel voorrang krijgt. Als u verhuist naar een vrije sector woning ontvangt u geen vergoeding.

 • Wilt u van uw grote sociale huurwoning verhuizen naar een kleinere en misschien comfortabelere woning? Dan kunt u door onze 'Van Groot naar Beter-regeling' via WoningNet met voorrang reageren op woningen tot 60 m2 en op seniorenwoningen. De nettohuur van de nieuwe woning wordt zo nodig aangepast en is niet hoger dan uw huidige nettohuur. Deze huuraanpassing geldt niet voor verhuizing naar een nieuwbouwwoning. Ook geldt deze regeling uitsluitend binnen de gemeente Amsterdam en als u huurt bij één van de deelnemende woningcorporaties. U moet zich hiervoor eerst aanmelden.

  Hoe meld ik mij aan?
  U schrijft zich in als woningzoekende bij WoningNet, daar leest u ook de voorwaarden. Als u zelf een woning vindt, kunt u geen verzoek achteraf indienen.
   
  Hoogte vergoeding Amsterdam
  Het bedrag kan variëren van € 4000 tot € 6200, afhankelijk van de grootte van de woning die u achterlaat.

  Aanvraag vergoeding
  Dien uw aanvraag rechtsreeks in bij de gemeente Amsterdam. Een deel van het formulier wordt ingevuld door de woningcorporatie van de woning die u achterlaat. Het kan 4 tot 8 weken duren voordat de gemeente Amsterdam de vergoeding uitbetaalt.

  Inkomen boven de inkomensgrens
  Wanneer uw inkomen boven de grens van € 44.655,- valt, bemiddelen wij alleen naar een vrije sector woning. U kunt zich aanmelden via het Woonprofiel.

  Uw voordeel is dat u eventueel voorrang krijgt. U krijgt geen vergoeding wanneer u naar een vrije sector woning verhuist.

 • Wilt u van uw grote sociale huurwoning verhuizen naar een kleinere en misschien comfortabelere woning? Dan kunt u door onze 'Van Groot naar Beter-regeling' via WoningNet met voorrang reageren op woningen tot 60 m2 en op seniorenwoningen. De nettohuur van de nieuwe woning wordt zo nodig aangepast en is niet hoger dan uw huidige nettohuur. Deze huuraanpassing geldt niet voor verhuizing naar een nieuwbouwwoning. Ook geldt deze regeling uitsluitend binnen de gemeente Haarlemmermeer en als u huurt bij één van de deelnemende woningcorporaties. U moet zich hiervoor eerst aanmelden.

  Hoe meld ik mij aan?

  U schrijft zich in als woningzoekende bij WoningNet, daar leest u ook de voorwaarden. (koppeling naar WoningNet:  de rode verwijst naar regeling Amsterdam) Als u zelf een woning vindt, kunt u geen verzoek achteraf indienen.

  Hoogte vergoeding Haarlemmermeer

  U kunt misschien ook een verhuiskostenvergoeding krijgen van de gemeente Haarlemmermeer. De vergoeding is € 1.000. Een van de voorwaarden voor de vergoeding is dat u of uw partner 55 of ouder is. De corporatie waarvan u de nieuwe woning gaat huren vertelt u meer over de vergoeding en hoe u deze aanvraagt, als u in aanmerking komt voor de regeling.

  Inkomen boven de inkomensgrens

  Wanneer uw inkomen boven de grens van € 44.655,- valt, bemiddelen wij alleen naar een vrije sector woning. U kunt zich aanmelden via het Woonprofiel.

  Uw voordeel is dat u eventueel voorrang krijgt. U krijgt geen vergoeding wanneer u naar een vrije sector woning verhuist.

Neem contact op