Tijdelijke huurders

We stoppen met de tijdelijke verhuur van woningen via Eigen Haard. In dit bericht staat wat dat voor jou betekent.

Tijdelijke huurders

Heb je op dit moment een tijdelijke huurovereenkomst of gebruikersovereenkomst dan heb je recht om te blijven wonen in je huidige woning totdat het vervolgproject – zoals de renovatie of sloop/nieuwbouw - van start gaat. Je ontvangt van ons een officiële opzegging zodra deze overgangsperiode eindigt.

Toekomstige tijdelijke verhuur via Ad Hoc Beheer

In de toekomst loopt de verhuur van woningen die we tijdelijk verhuren via Ad Hoc beheer. We benadrukken dat onze wachtlijst voor tijdelijke verhuur en gebruikersovereenkomsten definitief is gesloten. Je kunt je niet meer aanmelden of je tijdelijke verhuuraccount opnieuw activeren.

Tips vervangende woonruimte

We hopen dat deze tips je verder op weg kunnen helpen bij het vinden van andere woonruimte.

Tip 1: Inschrijving woningnet
Schrijf je in als woningzoekende op WoningNet.nl. Hier staan alle huurwoningen van corporaties op; sociale huurwoningen en vrije sector woningen. Heb je nu een tijdelijke huurwoning via ons, schrijf je in. WoningNet gebruikt een puntensysteem om woningen eerlijker toe te wijzen en actief zoeken te belonen.

Tip 2: Reageren in de zomerperiode
Probeer vooral in de zomerperiode te reageren op woningen op Woningnet. Dan zijn er vaak minder mensen op zoek en maak je misschien meer kans.

Tip 3: Leegstandsbeheerders
Sommige corporaties huren leegstandsbeheerders in, zoals Adhoc en Villex. Je kunt hen benaderen om te kijken of er mogelijkheden zijn voor tijdelijke bewoning.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de verschillende punten op Woningnet? Ga naar woningnet.nl. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt.