Fred. Roeskestraat (Zuidas)

Nieuwbouw

Fred Roeskestraat 3
Bezig met laden...

Aan de Fred. Roeskestraat 94 komen 180 sociale huurwoningen. Op de voormalige locatie van de British School of Amsterdam (BSA). Het schoolgebouw aan de Fred. Roeskestraat is inmiddels verwijderd, en de kavel heeft nu een tijdelijke inrichting.

Woningen en gezondheidscentrum

Eigen Haard en gemeente Amsterdam hebben plannen gemaakt voor sociale woningbouw, een gezondheidscentrum (huisartsen, fysio en een apotheek) en een nieuwe openbare ruimte. Het terrein ligt tussen de Rietvelacademie en het woongebouw ‘De Fred’. In de plannen is een gebouw (toren A) geheel bestemd voor ouderenhuisvesting. In toren A komt dan ook de woonzorgstichting Odensethuis met 8 woningen en een groepsruimte voor ouderen. Huisvesting speciaal voor ouderen met dementie.

Planning

De voorlopige planning is om in 2025 te starten met de bouw. De oplevering is in 2027.

Buurtbijeenkomst 28 september

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst werd het schetsontwerp gepresenteerd, gemaakt door Zecc Architecten. Hoewel het ontwerp nog niet definitief is, gaf dit wel een goed beeld van wat er gaat komen. De beide blokken lopen trapsgewijs omhoog, en springen vanaf een aantal etages in, waardoor ze minder massief ogen, en wat ook de zichtlijn en de bezonning van de bestaande woningen in het naastgelegen gebouw De Fred ten goede komt. Op de ‘plateaus’ die hierdoor op de tweede en zesde verdieping ontstaan, komt een groene invulling (gevelgroen). Dat er veel behoefte is aan sociale (ouderen-) woningen bleek eens te meer aan de vragen en reacties tijdens de bijeenkomst.