Buitenzagerij e.o (VvE Buitendok)

Samen verduurzamen

Buitendonk
Bezig met laden...

Ook bewoners van het complex Buitenzagerij e.o. (VVE Buitendok) krijgen de kans deel te nemen aan het Samen verduurzamen project. Daarvan zijn 84 woningen van Eigen Haard. Met dit project willen wij een aantal werkzaamheden in de woning uitvoeren. Het plan is in samenwerking met alle andere leden van de VVE (vereniging van eigenaren) opgesteld en de VVE is op 23 mei 2023 akkoord gegaan met dit voorstel.

Samen met jou

Samen zorgen we ervoor dat het project goed en soepel verloopt. Zo hebben we de plannen besproken met de klankbordgroep. Voor de verduurzaming mogen wij alleen grote veranderingen aan de woning uitvoeren als het grootste deel van de huurders hiermee instemt. Hier lees je hoe dat in de wet is geregeld.

Wij willen de woning beter isoleren en voorzien van goede ventilatie. Jouw energieverbruik daalt hierdoor en het huis voelt comfortabeler aan. Met het project Samen verduurzamen zorgen we er samen voor dat de woning klaar is voor de toekomst. Een toekomst waarin we minder energie verbruiken. Zo maken we samen de wereld een beetje beter voor jou en voor de volgende generaties.

Hoe maken we de woningen fijner en zuiniger

Het voorstel bestaat uit de onderstaande aanpassingen en verbeteringen.

 • Kozijnen vervangen
  De kozijnen die je nu hebt zijn van aluminium en zijn niet geïsoleerd. Deze kozijnen worden vervangen door geïsoleerde kunststof kozijnen. Ook sluiten de nieuwe ramen veel beter af dan de oude ramen.

  Nieuw glas
  In de nieuwe kozijnen wordt HR+++ glas geplaatst, ook wel triple glas genoemd. Dit glas heeft een goede isolatiewaarde en het zorgt er samen met de nieuwe kozijnen voor dat de woning veel beter geïsoleerd is.

  Nieuwe achterdeur
  De achterdeur is bij sommige bewoners een schuifdeur en bij anderen een openslaande deur. Ook hier komen nieuwe kozijnen in. Heb je nu een schuifdeur, dan krijg je een nieuwe schuifdeur. Heb je nu een openslaande deur, dan krijg je straks een nieuwe openslaande deur.

  Nieuwe voordeuren
  De voordeuren die er nu zitten zijn niet meer zo goed. Veel bewoners melden tochtklachten. In het project worden alle voordeuren vervangen met nieuwe goed geïsoleerde voordeuren. De nieuwe deuren sluiten goed af zodat je geen last meer heeft van tocht.

  Let op!
  Wanneer je in een atelierwoning woont, daar worden namelijk geen kozijnen vervangen. Wel wordt het huidige glas vervangen door HR++ glas (isolerend dubbelglas).

 • Dakisolatie
  Op het dak wordt extra isolatie aangebracht. Dakisolatie draag bij aan een beter geïsoleerd gebouw. Door de toepassing van nieuwe isolatie wordt het dak wel tot 5x beter geïsoleerd dan het nu is.

  Isolatie van gevelpanelen
  Wanneer er panelen onder de ramen zitten, worden deze samen met de kozijnen vervangen. In de nieuwe kozijnen worden goed geïsoleerde panelen aangebracht.

  Isolatie van de plafonds van de boxen
  De plafonds van de bergingsboxen worden geïsoleerd. Hierdoor worden de vloeren van de woningen op de eerste verdieping goed geïsoleerd.

  Isoleren van betonnen balk
  De betonnen delen aan de buitenkant van de woningen vormen een koudebrug. Dat betekent dat er kou de woning binnenkomt doordat deze delen niet geïsoleerd zijn. Dit wordt aangepakt door hier isolatie op aan te brengen.

 • Mechanische Ventilatie
  Op dit moment is er alleen natuurlijke ventilatie aanwezig in de woningen. Er wordt mechanische ventilatie aangebracht in de woningen. Dit systeem gaat automatisch ventileren wanneer het nodig is, bijvoorbeeld wanneer er te veel CO2 in de lucht zit. Ook kun je met een standenschakelaar in de keuken het systeem bedienen. Een goed ventilatiesysteem zorgt voor gezonde lucht in de woning. Bij het aanbrengen van het nieuwe systeem wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de huidige kanalen.

 • In elke woning worden voorbereidingen getroffen om later gemakkelijk zonnepanelen aan te brengen. De bekabeling wordt aangebracht en de benodigde aanpassingen in de meterkast worden alvast gemaakt.

  Keuze voor zonnepanelen
  Zonnepanelen maken stroom van daglicht. Er is ruimte voor zonnepanelen op het dak. Daarom krijg je de keuze om vier zonnepanelen te laten plaatsen die dan op jouw meterkast worden aangesloten. Wij installeren en onderhouden de zonnepanelen voor jou zodat jij profiteert van de zelf opgewekte elektriciteit. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Je blijft gewoon bij jouw huidige energieleverancier.

  Eigen Haard vraagt een servicekosten vergoeding van € 11,- per maand voor de vier zonnepanelen. De zonnepanelen wekken gemiddeld minimaal 25 euro per maand op. Daarnaast hanteert Eigen Haard een bespaargarantie. Je kunt hierover lezen in de ‘bepalingen zonnestroomsysteem’, welke is bijgevoegd bij de brochure.

  Belangrijk om te weten: De zonnepanelen worden niet tijdens, maar na afronding van het project geïnstalleerd op de daken. Tijdens het project wordt wel alvast de aansluiting voorbereid, zoals hierboven beschreven.


Voordeel voor jou

Met dit project maken wij jouw woning in één keer veiliger, comfortabeler en energiezuiniger. En... wij voeren deze werkzaamheden uit zonder huurverhoging! Wij vragen wel een bijdrage in de servicekosten voor de ventilatie en zonnepanelen.

Je hebt hier meteen voordeel van:

 • Een veiliger huis
 • Gezonde lucht in huis door goede ventilatie
 • Warmer in de winter en langer koel in de zomer
 • Een lager energieverbruik, dus goed voor de portemonnee

Door te isoleren verbruik je minder energie en bespaar je op jouw energierekening. De besparing is volledig voor jou. Voor de mechanische ventilatie komt er een bedrag van €1,10 in de servicekosten. Voor de zonnepanelen wordt € 2,75 per paneel aan servicekosten gerekend. Bij vier zonnepanelen is dit € 11,- per maand. De geschatte opbrengst is gemiddeld € 25,- per maand.

Afspraak in de presentatiewoning

Met een informatieboekje informeren wij je over het project en de werkzaamheden. Zo kun je alles nog eens rustig doorlezen voordat je enkeuze maakt. Bewonersbegeleiders David van den Heuvel of Roos Verweij bellen je binnenkort voor een afspraak om in de presentatiewoning aan de Buitenzagerij 19 te komen kijken. Hier leggen wij de plannen aan je uit en kun je vragen stellen over het project.

Wanneer?

Als minimaal 70% van de bewoners heeft ingestemd met de plannen gaan de voorbereidingen van start. Wij hopen eind 2023 te kunnen starten met de eerste woningen. Een precieze planning kunnen wij nu nog niet maken, dat hangt af van veel verschillende dingen, zoals bijvoorbeeld het halen van draagvlak.

Als het werk start, zijn wij naar verwachting 5 werkdagen bezig in de woning. Wij verwachten dat het hele project ongeveer 12 maanden gaat duren. Na afronding van het project worden de zonnepanelen nog geplaatst. De verwachting is dat dit in de laatste drie maanden van 2024 gaat gebeuren. De planning wordt pas op een later moment definitief gemaakt, dus deze kan nog wijzigen.

Wat merk je van de werkzaamheden?

 • Waar wij werken, wordt de vloer netjes afgedekt.
 • Wij maken geluid en bij de werkzaamheden komt er wat stof vrij. Dit ruimen we aan het eind van de werkdag weer op.
 • Wanneer wij de kozijnen en deuren vervangen, plaatsen wij dezelfde dag de nieuwe kozijnen en nieuwe deuren terug.
 • Daarnaast wordt er gewerkt in de meterkast en bij de buizen van het oude ventilatiesysteem.
 • Waar gewerkt wordt aan de kozijnen komt een tijdelijke steiger te staan. Dat is nodig om het werk veilig uit te kunnen voeren.

Contact

In de periode van maandag 5 juni tot en met vrijdag 30 juni kun je voor vragen terecht bij de bewonersbegeleiders David van den Heuvel, Herko Timmer en Roos Verweij. Zij zijn bereikbaar per telefoon of WhatsApp via 06 12 13 18 47.