Eigen Haard tekent overeenkomst met CZAN Blauw C.V. Ruim 200 huurwoningen in Amsterdam-Noord

17 december 2021

Aan de Singelstrook in Amsterdam-Noord verrijst straks een groot appartementengebouw – Het Singelblok - met twee torens en in totaal 401 huurwoningen. Eigen Haard tekende een overeenkomst met CZAN Blauw C.V. en neemt 216 huurwoningen af. Woningbelegger Vesteda verhuurt straks de 171 vrije sector- en 14 midden huurwoningen. Naar verwachting worden de appartementen in 2025 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

216 huurwoningen met binnentuin

Woningstichting Eigen Haard neemt in totaal 216 huurwoningen af: 75 sociale huurwoningen en 75 huurwoningen voor het middensegment. Daarnaast komen er 66 zorgwoningen voor PerMens, een organisatie dat werkt voor kwetsbare mensen in de samenleving, drie bedrijfsruimtes en 17 parkeerplaatsen. Op het dak van de parkeergarage komt een binnentuin voor de bewoners van het Singelblok. De bewoners van PerMens krijgen toegang tot een eigen tuin. 

Trots

Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling en Zakelijk beheer bij Eigen Haard is trots: ‘Fantastisch dat Eigen Haard hier ruim 200 huurwoningen toevoegt aan het sociale en middensegment. Dit betekent ruimte om te wonen voor meer dan 200 huishoudens die wij tot onze doelgroep rekenen: van de kwetsbaren in de samenleving tot de mensen met een middeninkomen. We hopen dat alle bewoners zich hier straks thuis gaan voelen’.

Bedrijven, horeca en buurtkamer

Het Singelblok maakt straks onderdeel uit van Elzenhagen Zuid, een hoogwaardige nieuwbouwontwikkeling in het nieuwe centrumgebied Amsterdam-Noord. Naast woningen is er ook ruimte voor bedrijvigheid en maatschappelijke voorzieningen. Op de begane grond van het Singelblok komen straks bedrijven, horeca en een buurtkamer waar bewoners van Elzenhagen Zuid en omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten.

Duurzame bijdrage

Het Singelblok draagt bij aan de duurzame doelen voor de wijk Elzenhagen Zuid. Op het dak komen zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van waterbergende maatregelen. Dit laatste zorgt ervoor dat water niet direct wordt afgevoerd naar het riool. In de gevels van het gebouw komen nestkasten en aan de buitenkant van de gevels komt er groen.

Ontwikkeling Het Singelblok

CZAN Blauw C.Z. - een ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM - ontwikkelt dit nieuwbouwproject samen met adviseurs INBO Architecten, Bureau VanEig, Pieters Bouwtechniek, IBL en Buro Bouwfysica. Heddes Bouw- en Ontwikkeling is de bouwer.

Meer weten over ons deel van dit project? Kijk op www.eigenhaard.nl/singelstrook