Hoe zeg ik de huur op


Vraag en antwoord

 • Dat kan op verschillende manieren:

  Schriftelijke bevestiging

  U krijgt een schriftelijke bevestiging van de huuropzegging. In de brief staat informatie over de verdere gang van zaken. Ook staat hierin de afspraak voor een eindinspectie. We maken deze afspraken zoveel mogelijk in overleg met u.

 • De huurovereenkomst wordt voor minimaal 6 maanden afgesloten. Daarna geldt een opzegtermijn van 1 maand. De maximale opzegtermijn is 3 maanden. U kunt de huur op iedere dag van de maand opzeggen.

  Opzegdatum

  De opzegtermijn gaat in op de datum dat wij uw opzegging ontvangen. Wanneer de einddatum in het weekend of op een feestdag valt, verschuift de einddatum naar de eerstvolgende werkdag.

 • Als nabestaande of zaakwaarnemer kunt u de huur opzeggen. Gebruik hiervoor het formulier huur opzeggen. Vul onder ‘Uw nieuwe adres en contactgegevens’ uw eigen naam en contactgegevens in. Voor huur opzeggen na overlijden, geldt de normale opzegtermijn van 1 maand.

  Kopie overlijdensakte

  Wij hebben een kopie van de overlijdensakte nodig. U kunt deze per post sturen of e-mailen. Zie onze contactgegevens. Vermeld duidelijk het adres van de woning die u opgezegt.

  Woning maximaal 2 maanden aanhouden

  Na het overlijden van de huurder mag de woning maximaal 2 volle kalendermaanden aangehouden worden.

 • Als u uw woning, garage of parkeerplaats niet goed achterlaat, gaan wij over tot het volgende:

  • Werkzaamheden die minder kosten dan € 250 laten wij direct voor uw rekening uitvoeren
  • Zijn de kosten hoger dan € 250? Dan krijgt u de kans om de werkzaamheden alsnog zelf uit te voeren. De kosten die wij maken omdat we de woning, garage of parkeerplaats nog niet kunnen verhuren, zijn voor uw rekening
 • Tijdens de eindinspectie controleert de opzichter of u alle afgesproken zaken in orde heeft gemaakt. Dit gebeurt meestal op de laatste dag van uw huurcontract. Op die dag levert u ook de sleutels in.

  Haalt u de afgesproken einddatum niet?

  Neem zo snel mogelijk contact met ons op.

 • Heeft u de huur opgezegd? Dan stoppen wij de automatische incasso of de verzending van de betaalmail.

  Zelf uw periodieke overschrijving stopzetten

  Als u de bank opdracht hebt gegeven om uw huur periodiek over te maken, of als iemand anders de huur voor u betaalt, moet u dit zelf stopzetten.

  Eindafrekening en borg

  Nadat u de sleutels heeft ingeleverd, ontvangt u van ons een eindafrekening. Hierop staan de kosten van mogelijke werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd. Deze kosten verrekenen we met de eventuele borg die u heeft betaald.

 • In de bevestigingsbrief doen wij een datumvoorstel voor de eindinspectie. Bij voorkeur maken we de afspraak op de laatste dag van de huur. U levert dan ook de sleutels/zenders in.

  Leeg en bezemschoon

  U zorgt ervoor dat de parkeerplaats/garagebox leeg en bezemschoon is bij de eindinspectie.

Hulp nodig?

We helpen je graag verder

Chat met ons