Stagiair op de afdeling Zorg & Overlast (Zuid/Amstelveen)

Regio Amsterdam Zuid/Amstelveen

Studeer jij aan de HBO-opleiding SJD? En zoek je per september 2022 een stage?

Solliciteer

Eigen Haard is een van de grootste woningcorporaties van het land. In Amsterdam en omstreken verhuren en beheren we ruim 60.000 woningen, garages en bedrijfsruimten. Eigen Haard werkt volop aan vitale wijken om de leefomgeving van onze huurders te verbeteren. We ontwikkelen gevarieerde nieuwbouw van een hoge kwaliteit. Ieder jaar verkopen we enkele honderden woningen aan zittende huurders of andere geïnteresseerden.

Wat ga jij doen?

Het bedrijfsonderdeel Wijkontwikkeling & Leefbaarheid valt binnen de afdeling Wonen en is verantwoordelijk voor het bevorderen van de leefbaarheid in alle wijken binnen het werkgebied van de corporatie. Hieronder vallen naast de activiteiten met betrekking tot zorg en overlast ook leefbaarheids-, participatie-activiteiten, gebiedsbeheer, buurt- en wijkgerichte activiteiten en het lokale stakeholder management. Woonservice is te onderscheiden in 4 afzonderlijke woonservicegebieden.

In het werkgebied Zorg & Overlast houd je je bezig met de individuele problemen van kwetsbare huurders zoals burenruzies, psychiatrie, verslaving, multi-probleemgezinnen, mensen met een beperking etc. Je gaat op huisbezoeken, spreekt aan, schrijft aan en houdt je bezig met de vastlegging van de dossiers en afspraken in een registratiesysteem. Je werkt samen met een uitgebreid netwerk dat onder andere bestaat uit: de politie, GGD, Gemeente, GGZ en hulpverleners. Daarnaast worden er regelmatig rechtszaken gevoerd.

Wat heb jij in huis?

  • Je bent student aan de HBO opleiding SJD
  • Heb je pit? Ben je creatief? Initiatiefrijk? Spontaan? Heb je lef? Ben je iemand die overal binnen durft te stappen? Kun je je verplaatsen in een ander? Beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift? Kun je goed luisteren? Kun je tegen veel of bijzondere huisdieren? Vervuilde woningen? Schrikken situaties je niet te gauw af? Sta je stevig in je schoenen? Ben je een vastbijter? Leergierig? Heb je affiniteit met de doelgroep?
  • We zoeken iemand voor de regio Zuid/Amstelveen die dienstverlenend is ingesteld zonder het zakelijke aspect uit het oog te verliezen. Je ontmoet in dit werk de meest bijzondere mensen, maar komt ook schrijnende situaties tegen waarin je niet altijd iemand kunt helpen.

Speciale eisen

Discretie vereist bij bedrijfs- en persoonsgegevens. Geheimhouding is vereist. Een rijbewijs is een pré. Daarnaast ontvangen wij graag een cijferlijst.

Eigen Haard biedt

Een stageplaats vanaf september 2022 voor 10 maanden, 32 uur per week. Je ontvangt een passende stagevergoeding.

Interesse?

  • Stuur dan je cv en motivatiebrief voor 15 juni a.s. via de link;
  • Je kunt je brief richten aan Ria Mesman. 
  • Voor vragen over de vacature kan je contact opnemen met Ria Mesman, medewerker Zorg & Overlast, via r.mesman@eigenhaard.nl
  • Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via: solliciteren@eigenhaard.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.