De Dichters

Terug naar homepage wonen

Een unieke kans voor doorstromers! Speciaal voor deze doelgroep start Eigen Haard begin 2019 met de verkoop van appartementen en eengezinswoningen in het project De Dichters in de Kolenkitbuurt in Amsterdam West.

Het project

In deze unieke buurt die volop in ontwikkeling is, bouwt Eigen Haard aan ‘De Dichters’. Dit project bestaat uit 56 sociale huurwoningen, 69 appartementen in de vrije sector en 137 koopwoningen verdeeld over verschillende gebouwen. De eerste 50 koopwoningen (gebouw ‘Komrij’) gaan na de zomer, exclusief voor doorstromers in verkoop. Het gaat om 38 appartementen met woonoppervlaktes tussen 45m² tot 80m² en 12 gezinswoningen met een woonoppervlakte van ruim 110m²! 

De bouw van De Dichters is het vervolg van de vernieuwing van de Kolenkitbuurt. Eerder werden in deze buurt door Eigen Haard al de New Kit, de Titaan en de Meesters gebouwd. Deze woongebouwen worden inmiddels volop bewoond!

Voorrang aan doorstromers

Eigen Haard verkoopt eerst aan doorstromers. Zo zorgen we voor beweging in de huizenmarkt, waardoor we de leeggekomen huurwoningen weer passend kunnen verhuren. Huurders van Eigen Haard die hun huurwoning leeg achter laten krijgen als eerste de kans om een woning te kopen in dit project. Ook huurders van sociale huurwoning van andere Amsterdamse Woningcorporaties kunnen gebruik maken van deze exclusiviteit en voorrang. Ook bij hen is de voorwaarde dat zij hun huidige huurwoning leeg achter laten. Pas in een latere fase gaan deze woningen op de vrije markt in de verkoop.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of wilt u de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven? Kijkt u dan op de projectwebsite www.wonenindedichters.nl

 


Chat met ons