Zomerdijkstraat

Samen verduurzamen

Zomerdijkstraat Eigen Haard
Bezig met laden...

Samen verduurzamen geldt voor de Zomerdijkstraat 1-13 (oneven), Hunzestraat 72-78 (even) en de Kribbestraat 1-9 (oneven).
In september 2022 starten we met het halen van draagvlak bij de 24 woningen.

Samen verduurzamen

Ook in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid krijgen bewoners de kans deel te nemen aan het Samen verduurzamen project. Bij dit Samen verduurzamen project combineren we twee doelen:

Brandveiligheid

Uit recent onderzoek naar brandveiligheid blijkt dat het woongebouw niet voldoet aan de huidige brandveiligheidseisen van de overheid. Voor Eigen Haard staat de veiligheid van bewoners voorop. Daarom gaan we de woningen veiliger maken.

Samen verduurzamen

Omdat we al aan de slag moeten met de brandveiligheid, bieden we de bewoners ook de mogelijkheid hun woning energiezuiniger te maken. Daarmee worden de woningen niet alleen comfortabeler, maar ook energiezuiniger. Dit noemen we Samen verduurzamen. De voordelen van Samen verduurzamen zijn: lekker warm in de winter, langer koel in de zomer en een zuiniger huis.

Samen met jou

Samen zorgen we ervoor dat het project goed en soepel verloopt. Zo hebben we de plannen besproken met de klankbordgroep. Voor de verduurzaming mogen wij alleen grote veranderingen aan de woning uitvoeren als het grootste deel van de huurders hiermee instemt. Hier lees je hoe dat in de wet is geregeld.

Noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden

Op last van de brandweer gaan we de woningen veiliger maken. Daarnaast staan er reguliere onderhoudswerkzaamheden gepland:

 • Plaatsen van rookmelders in de woningen (mits deze niet onlangs al zijn geplaatst)
 • De gaten rondom afvoeren of leidingen die naar een andere woning lopen, dichten we brandwerend af
 • We plaatsen brandwerende kleppen op de (ventilatie)kanalen
 • Als er een systeemplafond in jouw keuken aanwezig is dat niet aan de eisen voldoet, dan vervangen wij deze voor een nieuw brandwerend plafond
 • Van alle plafonds worden gecontroleerd of deze voldoen aan de veiligheidseisen
 • De meterkasten worden brandwerend afgewerkt met een gipsen plafond
 • Woningtoegangsdeuren en bovenlichten op de eerste verdieping worden gecontroleerd op brandveiligheid en waar nodig voorzien van voorzetelementen (aan binnenzijde)
 • Vervangen van dakbedekking en isoleren platte (bitumen) daken
 • Reinigen en waxen kunststof kozijnen
 • Coating aanbrengen op balkonvloeren

Isoleren en ventileren

We willen de woningen isoleren en ventileren. Daarmee maken we de woningen comfortabeler en energiezuiniger. Dit doen we door de volgende werkzaamheden uit te voeren:

Isoleren: zorgen dat de warmte binnen blijft

 • Isoleren onder de begane grond vloer van de woningen met een kruipruimte. Ook maken we hier ventilatieroosters in de gevel om de kruipruimten beter te ventileren
 • Vervangen van de beglazing voor nieuw goed geïsoleerd dubbel glas (HR++ glas)
 • Isoleren van alle daken aan de buitenzijde

Ventileren: zorgen dat verse lucht de woning in komt

 • Aanbrengen van een CO2- en vochtgestuurde mechanische ventilatie inclusief een CO2 sensor in de woonkamer. Dit systeem gaat automatisch ventileren wanneer dat nodig is omdat er bijvoorbeeld te veel CO2 in de lucht zit.
 • De binnendeuren worden mogelijk iets ingekort aan de onderzijde, zodat er 2 centimeter ventilatie opening is voor spui ventilatie
 • Er komen afzuigpunten in de badkamer, keuken en het toilet
 • Ventilatieroosters plaatsen. Je kan de roosters zelf bedienen en de roosters gaan vanzelf dicht als het hard waait
 • Hang-en-sluitwerk wordt vervangen, mede als de rubbers en in de grote draaiende delen worden de scharnieren vervangen
 • De kieren rond de kozijnen worden nagelopen en waar nodig dicht gemaakt
 • Ook lopen we alle voordeuren na op kwaliteit, functioneren en kierdichting

Zonnepanelen

Ook is er de optie op zonnepanelen te laten plaatsen. We kunnen 4 zonnepanelen voor de bewoners laten plaatsen. Wij installeren en onderhouden de zonnepanelen voor de bewoners. De stroomtarieven zijn sinds eind 2021 gestegen tot ongekende hoogte. De verwachting is dat die tarieven niet meer zullen dalen tot wat het ooit was.

De zonnepanelen sluiten we aan op de meterkast zodat de bewoner profiteert van de zelf opgewekte elektriciteit. De bewoner hoeft hier verder niets voor te doen en blijft gewoon bij je huidige energieleverancier.
Als een bewoner niet kiest voor zonnepanelen, dan leggen we wel de kabels van het dak naar de meterkast aan. Zodat eventuele nieuwe huurders nog wel kunnen kiezen voor zonnepanelen. Bekijk ook deze video over de werking van zonnepanelen.

Zuinige woning

Door te isoleren verbruik je minder energie en bespaar je op jouw energierekening. De besparing is volledig voor jou. Voor de mechanische ventilatie komt er een bedrag van €1,10 in de servicekosten. Voor de zonnepanelen wordt € 2,40 per paneel aan servicekosten gerekend. De opbrengst is gemiddeld €4,80,-

Contact

Jouw bewonersbegeleider is Oscar Lassaij. Heb je vragen? Stel ze via het contactformulier Samen verduurzamen.

Contact