Spaarndam 1

Spaarndam1 is een Rijksmonument dat we op dit moment grondig restaureren.

Spaarndam1 is het tweede blok dat De Klerk heeft ontworpen in de Spaarndammerbuurt. Het derde blok is Het Schip. Wat direct opvalt zijn de prachtige gele gevels met het golvende metselwerk. De bijzondere ramen, luikjes, entrees en erker. Maar ook de bijzondere gebeeldhouwde visgraten, paddenstoelen, zeesterren en slakkenhuizen. Lees meer over de achtergrond van het gebouw op de de website Wendingen

Doorwerken

Ook nu werken we door aan de restauratie van het gebouw. Wel houden we rekening met alle corona maatregelen. We verwachten dat de woningen in mei klaar zijn. 

Restauratie van het gebouw  

We restaureren dit gebouw naar de staat zoals De Klerk het ooit heeft bedoeld. We gebruiken zoveel mogelijk de bestaande materialen en behouden alle authentieke details. In het gebouw restaureren we de prachtige trappenhuizen en maken de woningen energiezuinig en brandveilig. In de originele ramen plaatsen we speciaal dubbelglas. En op het dak komen zonnepanelen. Straks straalt het gebouw weer van buiten en zitten de bewoners er binnen weer warm bij. 

Sociale huur en middensegment

Na restauratie bestaat het pand uit sociale huurwoningen en woningen voor de middeninkomens, in totaal 48 woningen. Huurders die dat willen kunnen na restauratie terug naar hun woning. 

Bewonerscommissie

Bewonerscommissie Spaarndam1 behartigt de belangen van  bewoners en denkt mee over de renovatie. De bewonerscommissie is bereikbaar via bcspaarndam1@gmail.com

Belangrijke documenten

Nieuwsbrieven

Plattegronden

Vragen?

Neem contact op met Margot Krol via (020) 6 801 801 of info@eigenhaard.nl.