Kolenkitbuurt

  • Soort project: Sloop-nieuwbouw
  • Plaats/Stadsdeel: Amsterdam West
  • Start bouw / oplevering: najaar 2020 / voorjaar 2022

Eigen Haard vernieuwt sinds 2008 alle woningen in het Middengebied van de Kolenkitbuurt in Amsterdam in Bos& Lommer. Na de nieuwbouw van de New Kit, Titaan, de Meesters en de Dichters starten wij in februari 2020 met de sloop van de woningen aan de Akbarstraat en Wiltzanghlaan. Op de vrijkomende plek bouwen we vanaf medio augustus 2020 de laatste fase: de woonblokken Flierefluiter en Wiltzangh.

Hoe ziet de vernieuwde buurt er nu al uit?

De nieuwe buurt kreeg een geheel nieuw en eigen karakter, stedelijk en groen tegelijk. De buurt is autoluw. Verschillende straten zijn zelfs autovrij. In de directe omgeving zijn er de winkels op het Bos en Lommerplein en de Burgemeester de Vlugtlaan en zijn er goede openbaar vervoervoorzieningen.  Er is in de buurt veel aandacht voor speelruimte voor de kinderen, afgestemd op diverse leeftijdsgroepen. Er zijn twee basisscholen en er zijn kinderopvangvoorzieningen. Het is een buurt waar het prettig wonen is!

Woningen

Door de aanwezigheid van verschillende woningtypes ontstaat voor de huidige bewoners, maar ook nieuwkomers, een buurt met een aantrekkelijk woningaanbod: appartementen en eengezinswoningen. De nieuwe energiezuinige woningen worden duurzaam gebouwd en zijn gasloos. De woningen zijn aangesloten op het warmtenet en waar mogelijk voorzien zonnepanelen op de daken voor elektriciteitsopwekking.

In de laatste fase bouwen we in blok Wiltzangh 65 sociale huurwoningen, met daarin opgenomen een woongroep van 23 woningen voor ouderen, een grote rolstoelwoning en 21 parkeerplaatsen; in blok Flierefluiter 61middensegment huurwoningen en 21 parkeerplaatsen. 
De parkeerplaatsen verhuren we aan de huurders. Zij komen niet in aanmerking voor een parkeervergunning op straat.

Wijkbeheerder

In de Kolenkitbuurt is een wijkbeheerder van Eigen Haard actief. Samen met de bewoners zorgt de wijkbeheerder er voor dat de buurt schoon, heel en veilig is.

Geïnteresseerd?

De sociale huurwoningen bieden wij ongeveer twee maanden voor oplevering aan via WoningNet. Ook de middensegment huurwoningen en de parkeerplaatsen bieden wij ongeveer twee maanden voor de oplevering aan, via onze website.