TrackX (Hoofddorp)

  • Plaats/Stadsdeel: Haarlemmermeer
  • Start bouw / oplevering: Zomer 2020 / 1e kwartaal 2022
  • Aandeel Eigen Haard: 100%
  • Soort woningen Studio's en tweekamerwoningen

Het kantoorgebouw aan de Stationsweg 2A t/m 8H in Hoofddorp gaan we verbouwen. In dit voormalig Vestiakantoor komen 32 studio’s en tweekamerwoningen, bestemd voor de sociale verhuur. De binnenkant van het pand slopen we en richten we opnieuw in. De buitenkant blijft zoveel mogelijk hetzelfde. We voegen wel balkons toe.

Appartementen

De 17 studio’s en 15 tweekamerwoningen liggen verdeeld over vier verdiepingen. De studio’s zijn ongeveer 29 m2 en de tweekamerwoningen ongeveer 55 m2 groot. In het souterrain zijn er bergingen en parkeerplaatsen. Van het bestaande parkeerdek maken we een gemeenschappelijke buitenruimte.

Energiezuinig

De goed geïsoleerde woningen hebben geen gasaansluiting. Op het dak liggen zonnepanelen.

Voor wie

Deze sociale huur appartementen zijn bestemd voor jongeren tot 28 jaar uit de gemeente Haarlemmermeer. De woningen zijn allemaal verhuurd.

Planning

Vanaf de zomer 2020 zijn we gestart met circulair slopen. Begin 2021 zijn we gestart met inpandige sloopwerkzaamheden. In februari 2021 startten we met de bouw. We verwachten de woningen in het eerste kwartaal van 2022 te kunnen opleveren aan de nieuwe bewoners.