SuHabuurt

Nieuwbouw

Suhabuurt Osdorp 1
Suhabuurt Osdorp 2
SuHabuurt Osdorp 3
Bezig met laden...

De wijk Osdorp is voor een deel verouderd, en de gemeente Amsterdam maakt plannen om de buurt en het centrum grondig te vernieuwen. Daarom heeft Eigen Haard een paar jaar geleden een deel van de woningen in de SuHabuurt (rondom de Van Suchtelen van de Haarestraat) gesloopt. Daar bouwen we nu de SuHa-blokken A en B, tussen de Van Suchtelen van de Haarestraat en een toekomstige gracht (zie plattegrond). Naast 251 woningen komt er een verdiepte kelder met 83 parkeerplaatsen voor koopwoningen, en met plek voor ruim 650 fietsen en 27 scootmobiels. Ook komt er een wijkkantoor en een openbare binnentuin.

Woningen

We bouwen 251 appartementen:

  • 96 sociale huurwoningen
  • 62 middensegment huurwoningen
  • 93 koopwoningen 

Alle woningen worden verwarmd en krijgen warm water via het warmtenet van Vattenfall. Dat is een ondergronds netwerk van leidingen met warm water. Dit filmpje legt uit hoe het warmtenet werkt. Daarnaast gaan bewoners straks elektrisch koken. Op het dak komen 370 zonnepanelen. De opgewekte elektriciteit is voor algemeen gebruik. 

Planning

Start bouw: juni 2020
Oplevering middensegment huurwoningen: oktober 2022
Oplevering sociale huurwoningen: voorjaar 2023

Je kunt de bouwwerkzaamheden van SuHa en andere projecten in en rondom het centrum van Osdorp volgen via de BouwApp.

Geïnteresseerd?

De sociale huurwoningen bieden wij ongeveer twee maanden voor oplevering aan via WoningNet. Middensegment huurwoningen bieden wij ongeveer twee maanden voor de oplevering aan via onze website. Kijk voor meer informatie over de koopwoningen op www.woneninsuha.nl.