Startblok Elzenhagen

  • Soort project: Nieuwbouw
  • Plaats/Stadsdeel: Amsterdam Noord
  • Start bouw / oplevering: 2018 / Alle woningen zijn opgeleverd
  • Aannemer Jan Snel
  • Soort woningen Studio's voor jongeren

Ten zuiden van het Hisgenpad in Elzenhagen in Amsterdam-Noord ontwikkelen wij samen met De Key 'Startblok Elzenhagen', een woonproject voor 540 jongeren. De helft van hen is statushouder.

In Startblok Elzenhagen vormen de jongeren samen een community. Door kennis- en levenservaring uit te wisselen en een netwerk te vormen, werken zij samen aan een goede start in Amsterdam en aan een mooie toekomst. Zelfbeheer en sociale samenhang zijn belangrijke aandachtspunten.  

Voor wie?

Het Startblok is voor jongeren van 18 t/m 27 jaar die graag maatschappelijk betrokken zijn en zelf willen bijdragen aan hun eigen woonplek. Door mee te doen aan activiteiten, maatjes te worden met je buren en zelf je woonomgeving te beheren, creëer je je eigen woonplek.

Planning

Alle woningen zijn opgeleverd en bewoond! Startblok Elzenhagen bestaat uit een community van 540 jongeren. Na tien jaar worden de woningen verwijderd en hergebruikt op een andere locatie.

Locatie en buurt

Startblok Elzenhagen komt ten zuiden van het Hisgenpad in Elzenhagen Zuid. Dit gebied is volop in ontwikkeling. In de nabije buurt wordt druk gewerkt aan  nieuwbouwwoningen.  

Interesse?

ALLE WONINGEN ZIJN VERHUURD! Wonen op het Startblok Elzenhagen betekent dat je bereid moet zijn zelf het heft in handen te nemen. Bewoners krijgen een actieve rol in het beheer van de woningen, gemeenschappelijke ruimten en buitenruimten. Dit vraagt om inzet en betrokkenheid. Daarom werken we met een speciale werving- en selectieprocedure voor Startblok Elzenhagen. Je moet in ieder geval ingeschreven staan bij WoningNet. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven via www.startblokelzenhagen.nl

Vragen?

Stuur een mail naar info@eigenhaard.nl of bel (020) 6 801 801. Kijk op www.startblokelzenhagen.nl voor meer informatie. Hier lees je meer over hoe het is om te wonen op Startblok en de inschrijfprocedure.