Spaarndammerhart (De Verbinding)

  • Soort project: Nieuwbouw
  • Plaats/Stadsdeel: Amsterdam West

Spaarndammerhart of de Verbinding bestaat uit 36 unieke hofwoningen en herenhuizen (koop) van circa 85m² tot 165 m² en 44 sociale- en vrije sector huurwoningen. Gelegen naast de door Eigen Haard gerestaureerde bijzondere Amsterdamse Schoolgebouwen ’t Schip en Spaarndam 2 is in september 2018 gestart met de bouw van Spaarndammerhart.

Eigen Haard verhuurt de 24 duurzaamste appartementen uit het complex van in totaal 64 appartementen.

Amsterdamse School-architectuur

De Amsterdamse School-architectuur kun je herkennen aan de speelse vormen en afgeronde hoeken. In de jaren ’20 was ambacht goedkoop en materiaal duur. Dus vond men creatieve manieren om gebouwen toch een rijkheid aan details mee te geven. Deze rijkheid aan details, bijzondere vormen en het speelse karakter zie je terug in De Verbinding. Het nieuwbouwplan voegt zich naadloos tussen de baksteenarchitectuur van de Amsterdamse School in de buurt.

Tussen duurzaamheid en energiezuinig

Ondanks dat de architectuur knipoogt naar een prachtig verleden, zijn de woningen helemaal van nu. Zeer energiezuinig en comfortabel! In de woningen en appartementen komt geen gasaansluiting. Zo heeft iedere woning een warmtepomp en daarnaast ligt het dak vol met zonnepanelen.

Wetenswaardigheden

  • Ontwikkeld en gebouwd door Heijmans
  • We streven naar het creëren van energie neutrale woningen
  • Veel groen in binnentuin en om het complex heen
  • Woningen variëren van kleine 2-kamer voor starters, tot grote 5-kamer appartementen