Singelstrook

Nieuwbouw

Singelstrook 3
Singelstrook 2
Singelstrook 1
Bezig met laden...

Aan de Singelstrook in Amsterdam-Noord verrijst straks een groot appartementengebouw – Het Singelblok - met twee torens en in totaal 401 huurwoningen. Eigen Haard tekende een overeenkomst met CZAN Blauw C.V. en neemt ruim 200 huurwoningen af. Naar verwachting worden de appartementen in 2025 opgeleverd aan haar nieuwe bewoners.

216 huurwoningen met binnentuin

Wij nemen in totaal 216 huurwoningen af: 75 sociale huurwoningen en 75 huurwoningen voor het middensegment. Daarnaast komen er 66 zorgwoningen voor PerMens, een organisatie dat werkt voor kwetsbare mensen in de samenleving, drie bedrijfsruimtes en 17 parkeerplaatsen. Op het dak van de parkeergarage komt een binnentuin voor de bewoners van het Singelblok. De bewoners van PerMens krijgen toegang tot een eigen tuin. 

Bedrijven, horeca en buurtkamer

Het Singelblok maakt straks onderdeel uit van Elzenhagen Zuid, een hoogwaardige nieuwbouwontwikkeling in het nieuwe centrumgebied Amsterdam-Noord. Naast woningen is er ook ruimte voor bedrijvigheid en maatschappelijke voorzieningen. Op de begane grond van het Singelblok komen straks bedrijven, horeca en een buurtkamer waar bewoners van Elzenhagen Zuid en omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten.

Duurzame bijdrage

Het Singelblok draagt bij aan de duurzame doelen voor de wijk Elzenhagen Zuid. Op het dak komen zonnepanelen en wordt gebruik gemaakt van waterbergende maatregelen. Dit laatste zorgt ervoor dat water niet direct wordt afgevoerd naar het riool. In de gevels van het gebouw komen nestkasten en aan de buitenkant van de gevels komt er groen.

Ontwikkeling

CZAN Blauw C.Z. - een ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM - ontwikkelt dit nieuwbouwproject samen met adviseurs INBO Architecten, Bureau VanEig, Pieters Bouwtechniek, IBL en Buro Bouwfysica. Heddes Bouw- en Ontwikkeling is de bouwer.