De Bongerd

  • Soort project: Nieuwbouw
  • Plaats/Stadsdeel: Amsterdam Noord
  • Soort woningen Eengezinswoningen
  • Website: www.wonenindebongerd.nl

De Bongerd ligt centraal in het westelijk deel van Amsterdam-Noord in de bocht van Zijkanaal I. Dichtbij de natuur van Waterland en 't Twiske, maar ook vlak bij het NDSM-terrein waar een enorme impuls wordt gegeven aan de cultuursector van Amsterdam. Van het voormalig industrieterrein en volkstuinencomplex is inmiddels weinig meer te herkennen, het gebied is langzaam maar zeker veranderd in een nieuwe woonwijk met een basisschool en supermarkt.

Vier blokken: huur en koop

Het nieuwbouwproject De Bongerd bestaat uit vier blokken, waarvan er 1 blok verhuurd wordt en de andere 3 blokken verkocht zijn. In het blok dat verhuurd wordt, komen 23 sociale huur appartementen in verschillende types en huurklasse beschikbaar. Prognose oplevering, november 2020.

De woningen

De woningen zijn verdeeld over 4 etages en zijn bereikbaar met een lift. De begane grond woningen beschikken over een terras, de verdieping woningen beschikken over een balkon. Open keuken in de woonkamer, een apart toilet en 1 of 2 slaapkamers. De wasmachine aansluiting bevindt zich in de inpandige berging van de woning. Op de begane grond van het gebouw is een fiets parkeerplek beschikbaar. Deze ruimte is ook met de lift bereikbaar. De woning heeft stadsverwarming dat voor de warmte en het warme water zorgt in het huis. De woning heeft geen gasaansluiting. Je hebt met dit systeem ook geen eigen cv-ketel. De woning is voorzien van vloerverwarming. Bijna elke vloer (tapijt, hout, laminaat, etc. ) kan bij dit vloerverwarmingssysteem. Met de kamerthermostaat zet je de temperatuur hoger of lager. Het huis wordt langzaam warm als je steeds van temperatuur verandert. Laat daarom de thermostaat dag en nacht op dezelfde temperatuur staan. Je kookt elektrisch en dus niet meer op gas. In de keuken zit een perilex-aansluiting voor een elektrisch kooktoestel. Dit is een aparte (2-fase) aansluiting. De wanden worden kaal opgeleverd.

U kunt niet meer reageren op de sociale huurwoningen. We wensen alle nieuwe bewoners veel woongeluk!

1200 woningen

De Ontwikkelingscombinatie De Bongerd, waarin Eigen Haard participeert, ontwikkelt de komende jaren ongeveer 1200 woningen. Er zijn de afgelopen paar jaar al ruim 950 woningen opgeleverd, waarvan ruim 225 sociale huurwoningen. Deze wijk ontwikkelen we samen met verschillende partners.