De Bongerd

  • Soort project: Nieuwbouw
  • Plaats/Stadsdeel: Amsterdam Noord
  • Soort woningen Eengezinswoningen
  • Website: www.wonenindebongerd.nl

De Bongerd ligt centraal in het westelijk deel van Amsterdam-Noord in de bocht van Zijkanaal I. Dichtbij de natuur van Waterland en 't Twiske, maar ook vlak bij het NDSM-terrein waar een enorme impuls wordt gegeven aan de cultuursector van Amsterdam. Van het voormalig industrieterrein en volkstuinencomplex is inmiddels weinig meer te herkennen, het gebied is langzaam maar zeker veranderd in een nieuwe woonwijk met een basisschool en supermarkt.

Wonen in De Bongerd

Het nieuwbouwproject De Bongerd bestaat uit vier fasen, ook wel buurten genoemd. De vier buurten hebben weliswaar allemaal een tuindorp karakter, toch hebben ze ieder een eigen uitstraling.

1200 woningen

De Ontwikkelingscombinatie De Bongerd, waarin Eigen Haard participeert, ontwikkelt de komende jaren ongeveer 1200 woningen. Er zijn de afgelopen paar jaar al ruim 950 woningen opgeleverd, waarvan ruim 225 sociale huurwoningen. Deze wijk ontwikkelen we samen met verschillende partners. We zijn gestart met fase 4. Straks staan hier vier woontorentjes, waarvan één volledig sociale huur, 23 appartementen. De overige torens bestaan alleen uit koopappartementen. Alle woningen zijn aangesloten op stadswarmte.

De verwachte oplevering van de 23 sociale huurwoningen is ongeveer november 2020. Zodra de verhuur van de sociale huurwoningen start, bieden we deze woningen aan op WoningNet.

 

Kwaliteit en keuzemogelijkheden

Wonen in De Bongerd is kiezen voor een woning met een sfeervolle uitstraling, hoog kwaliteitsniveau en veel keuzemogelijkheden. Welk type u ook kiest, deze voordelen gelden voor elke woning in De Bongerd.

Blijf op de hoogte!

Meer weten? Ga naar wonenindebongerd en bekijk de mogelijkheden. Hier staat het koopaanbod en de contactgegevens van de makelaars. Hou ook onze Facebook pagina in de gaten: https://www.facebook.com/wonenindebongerd