Kratontuin en Sumatrakade

  • Soort project: Groot onderhoud
  • Plaats/Stadsdeel: Amsterdam Oost

In september 2019 zijn we begonnen met de reparatie van het dak van de parkeergarage aan de Kratontuin en Sumatrakade. We brengen een nieuwe waterdichte laag aan op het dak van de garage. Een flinke klus.

Tijdelijke stop 

Vanaf 16 december tot en met 3 februari 2020 stoppen we met werken. We verwachten dat het weer te slecht is voor de klussen die we nog moeten doen. Het fietspad kan weer gebruikt worden. Vanaf 3 februari sluiten we het fietspad weer en gaan we weer aan de slag. Als het weer het toelaat. De eerste klus zal het opnieuw inrichten van de  bouwplaats zijn. 

Planning en duur

We pakken het werk in drie fases aan. Hier leest u wat u merkt  van de werkzaamheden die onze aannemer Betonrestore gaat doen. Bij slecht weer moet hij zijn planning aanpassen. Fase 3 (blok 5+6) wordt uitgesteld naar februari/maart 2020.

De week van 9 tot en met 13 december

Fase 1 & 2:

Stankoverlast door aanbrengen bitumen. (Bitumen is dakbedekking waarmee je een  dak goed waterdicht kan maken.)
Incidenteel geluidsoverlast door hakwerkzaamheden. In de loop van de week zullen we de bouwplaats gaan opruimen en klaarmaken voor de winterperiode.

De week van 2 tot en met 6 december:

Fase 1:
Stankoverlast door aanbrengen bitumen.

Fase 2:
Stankoverlast door aanbrengen bitumen. Incidenteel geluidsoverlast door het uithakken van enkele putten.

De week van 25 november tot en met 29 november:

Dit zijn de werkzaamheden die op de planning staan.

Fase 1: Stankoverlast door aanbrengen bitumen en/of gietasfalt.

Fase 2: Stankoverlast door aanbrengen bitumen.

Overlast van ketelwagen gietasfalt:
We vervoeren het gietasfalt in een ketelwagen. Deze ketelwagen houdt het gietasfalt warm (200+ graden).De ketelwagen staat tijden het aanbrengen van het gietasfalt aan de Sumatrakade, ter hoogte van het blok op de hoek met de Majanggracht. Ook dit kan  geluid- en stankoverlast geven.

 

Waarom deze klus?

Al jaren lekt het dak van de parkeergarage onder de Sumatrakade 331-737 en de Kratontuin. Met schade aan de garage en de auto’s tot gevolg. Na verschillende reparaties blijkt nu dat we over het hele dak een nieuwe waterdichte laag moeten aanbrengen om de lekkages te stoppen. Aannemer Betonrestore voert dit voor ons uit. Zij begonnen in de week van 2 september.

Wat doen we?

  •  Inrichten bouwterrein met keten en containers.
  • Tijdelijk afsluiten fietspad Kratontuin.
  • Verwijderen (tijdelijk) van de tuinen die bij de woningen boven de garage horen.
  • Een nieuwe waterdichte laag aanbrengen.
  • Herstel van de tuinen

We verwachten dat het hele project ongeveer 28 weken gaat duren. Sommige werkzaamheden zijn weersgevoelig daarom verwachten we niet in de winter te kunnen doorwerken. We stellen fase 3 daarom uit naar het voorjaar. We zorgen dan dat het fietspad weer gebruikt kan worden. Zodra het weer het toelaat starten we weer en sluiten het fietspad weer af.

Werktijden

Onze werktijden zijn van 7.00 tot 16.00 uur.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad langs de Kratontuin afgesloten.  Ook voor voetgangers. We zorgen voor een duidelijke en veilige alternatieve fietsroute. Ook voetgangers kunnen deze alternatieve route gebruiken. Wel op de stoep natuurlijk.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Stephan Garritsen of Jeffrey Pakoejoe via info@eigenhaard.nl of (020) 6 801801.

Chat met ons