Kratontuin en Sumatrakade

  • Soort project: Groot onderhoud
  • Plaats/Stadsdeel: Amsterdam Oost

Onze aannemer Betonrestore werkt door aan het vervangen van het dak van de parkeergarage. Zij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Als de maatregelen veranderen passen zij hun werkwijze aan.

Deze klussen staan op de planning voor de week van 30 maart tot en met 3 april. Dit is afhankelijk van het weer en eventuele RIVM maatregelen.

Werkzaamheden/overlast fase 1

Aanbrengen gietasfalt. Dit geeft mogelijk stank- en/of geluidsoverlast.

Werkzaamheden/overlast fase 2

Aanbrengen gietasfalt. Dit geeft mogelijk stank- en/of geluidsoverlast.

Werkzaamheden/overlast fase 3

Sloopwerkzaamheden. Het entreegebied zal gesloopt worden met wat zwaarder materieel. Hierdoor zal geluidsoverlast ontstaan.Detailwerkzaamheden aan vloer en putten. Hierdoor kan er lichte geluidsoverlast ontstaan.

Waarom deze klus?

Al jaren lekt het dak van de parkeergarage onder de Sumatrakade 331-737 en de Kratontuin. Met schade aan de garage en de auto’s tot gevolg. Na verschillende reparaties blijkt nu dat we over het hele dak een nieuwe waterdichte laag moeten aanbrengen om de lekkages te stoppen. Aannemer Betonrestore voert dit voor ons uit. Zij begonnen in de week van 2 september. In de winter moesten ze tijdelijk stoppen in verband met het weer. 

Wat doen we?

  •  Inrichten bouwterrein met keten en containers.
  • Tijdelijk afsluiten fietspad Kratontuin.
  • Verwijderen (tijdelijk) van de tuinen die bij de woningen boven de garage horen.
  • Een nieuwe waterdichte laag aanbrengen.
  • Herstel van de tuinen

We verwachten dat het hele project ongeveer 28 weken gaat duren. Sommige werkzaamheden zijn weersgevoelig daarom verwachten we niet in de winter te kunnen doorwerken. We stellen fase 3 daarom uit naar het voorjaar. We zorgen dan dat het fietspad weer gebruikt kan worden. Zodra het weer het toelaat starten we weer en sluiten het fietspad weer af.

Werktijden

Onze werktijden zijn van 7.00 tot 16.00 uur.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad langs de Kratontuin afgesloten.  Ook voor voetgangers. We zorgen voor een duidelijke en veilige alternatieve fietsroute. Ook voetgangers kunnen deze alternatieve route gebruiken. Wel op de stoep natuurlijk.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Stephan Garritsen of Jeffrey Pakoejoe via www.eigenhaard.nl/contactformulier. We passen onze dienstverlening tot 6 april aan om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen. Stel daarom uw vragen via ons contactformulier. We zijn telefonisch alleen bereikbaar voor spoed.